- Aiud 95.2
- Alba-Iulia 99.7
- Bacău 88.8
- Bârlad 104.9
- Bistrița 97.3
- Botoșani 91.1
- Brașov 91.9
- București 88.0
- Buzău 96.7
- Câmpeni 96.2
- Câmpina 88.6
- Cluj-Napoca 101.5
- Constanța 96.9
- Craiova 92.0
- Focșani 95.3
- Piatra Neamț 102.3
- Ploiești 88.3
- Râșnov 104.5
- Sibiu 88.4
- Sinaia 103.6
- Tg. Mureș 106.4
- Timișoara 93.9
- Tulcea 91.4
11 aprilie 2022 - Ziua Educației Financiare! Klaus Iohannis a promulgat azi legea care instituie această zi
Președintele Klaus Iohannis a promulgat astăzi legea potrivit căreia 11 aprilie va fi cunoscută ca fiind „Ziua Educației Financiare”.
„Parlamentul României, Ministerul Finanţelor, Ministerul Educaţiei, Banca Naţională a României, Autoritatea de Supraveghere Financiară şi Institutul de Studii Financiare, precum şi alte autorităţi ale administraţiei publice centrale şi locale pot organiza manifestări publice, simpozioane, seminarii, mese rotunde sau alte tipuri de evenimente publice, în domeniul educaţiei financiare, dedicate acestei zile”, scrie în legea promulgată de Klaus Iohannis.
Citeste si: 12 aprilie- Ziua națională a lemnului dulce
George Tuță: „ Ziua educaţiei financiare este despre a le oferi românilor instrumentele care să le permită accesul la un grad mai mare de bunăstare”
Legea educației financiare a fost promulgată de Klaus Iohannis după ce deputatul PNL George Tuţă a inițiat proiectul de lege. Legea a fost votată de Camera Deputaților pe 29 martie (217 de voturi PRO, 15 voturi CONTRA și 57 de abțineri).
„Ziua educaţiei financiare este despre a le oferi românilor instrumentele care să le permită accesul la un grad mai mare de bunăstare. O comunitate compusă din oameni educaţi este mult mai dinamică, mai viguroasă, mai egalitaristă. Cu precădere acum, în zorii unei noi crize inflaţioniste, este datoria noastră să facem paşi reali în direcţia unei largi incluziuni financiare. Pandemia şi războiul trebuie să ne unească în a înţelege importanţa fiecărui om în mersul bun al unei economii şi al unei ţări”, a declarat deputatul George Tuţă care a inițiat această lege.
„Instituirea Zilei educaţiei financiare, o zi în care să grăbim solidificarea unui ecosistem mai deştept pentru români este extrem de importantă. 11 aprilie trebuie să fie începutul unei politici consecvente de educaţie financiară pentru toţi românii, în special pentru acei concetăţeni care nu realizează că au nevoie de aşa ceva în viaţa lor.
Educaţia financiară nu este despre cum să-i învăţăm peste noapte pe români să devină experţi pe piaţa de capital sau cu fondurile mutuale”, a declarat George-Cristian Tuţă, unul dintre inițiatorii legii respective, în timpul desbaterilor.