- Aiud 95.2
- Alba-Iulia 99.7
- Bacău 88.8
- Bârlad 104.9
- Bistrița 97.3
- Botoșani 91.1
- Brașov 91.9
- București 88.0
- Buzău 96.7
- Câmpeni 96.2
- Câmpina 88.6
- Cluj-Napoca 101.5
- Constanța 96.9
- Craiova 92.0
- Focșani 95.3
- Piatra Neamț 102.3
- Ploiești 88.3
- Râșnov 104.5
- Sibiu 88.4
- Sinaia 103.6
- Tg. Mureș 106.4
- Timișoara 93.9
- Tulcea 91.4
Și nu ne referim la orice meserie – ne referim la genul de slujbă în care, după cum se spune vechea zicală, să simți că nu muncești nicio zi în viața ta. Creată în 2008 de QuintCareers, Ziua Naţională a Meseriilor a fost menită să împuternicească și să inspire lucrătorii care visau să obțină mai mult. Este o zi pentru a pune în legătură persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă deopotrivă cu sfaturi de carieră de la experți în acest domeniu.
Este momentul să faceți un plan de acțiune și să priviți imaginea de ansamblu. Întreabă-te cât de important este pentru tine să fii fericit cu cariera ta? Ca societate, trebuie să ne câștigăm existența pentru a ne menține funcționalitatea, dar nicio sumă de bani nu va înlocui vreodată ceva ce ne place cu adevărat.
Ziua națională a meseriilor a fost promulgată în țara noastră prin Legea nr. 66/2019 și în această zi se organizează diverse evenimente pentru a promova învăţământul profesional şi tehnic, precum şi a meseriilor, informează Agerpres. În martie 2018, un grup de parlamentari PNL şi PMP au depus în Parlament o propunere legislativă pentru instituirea Zilei Naţionale a Meseriilor, precizând, în expunerea de motive publicată pe site-ul www.cdep.ro, că prin actul normativ propus doresc să creeze un cadru naţional care să ofere ocazia de a promova învăţământul profesional şi tehnic, informează aceeasi sursă citată mai sus.
Care este cea mai veche meserie din lume
De la an la an apar meserii noi, iar unele dispar.
Un grup de cercetători de la Universitatea Harvard a stabilit că prepararea hranei sau gătitul înfățișează primul talent dezvoltat de oameni. S-a ajuns la concluzia că membrii speciei Homo Erectus au făcut făcut primii pași spre gătit. Pentru a trage aceste concluzii, cercetătorii americani s-au bazat pe analiza ADN-ului, mărimea molarilor și o serie de calcule referitoare la masa primatelor non-umane, a homonizilor dispăruți și a oamneilor moderni.