Close sidebar
Stiri

12 aprilie - Ziua națională a lemnului dulce

12 aprilie - Ziua națională a lemnului dulce

Ziua Națională a lemnului dulce, pe 12 aprilie în fiecare an, sărbătorește lemnul dulce în toate formele sale.


In articol:

Celor cărora le place ceva puțin dulce, dar și unic trebuie să încerce dulciurile făcute din lemn dulce.

Savurat de oameni de pe tot globul, lemnul dulce este un tratament încântător și delicios, care are o aromă distinctivă și se găsește în multe bomboane moderne, precum și în ceaiuri și chiar în suplimente alimentare din plante care pot fi găsite la magazinele naturiste.

Ziua Națională a Lemnului dulce este ziua perfectă pentru a explora această aromă unică și a învăța totul despre ea!

Dacă ești un fan al lemnului dulce și ai observat că îți face burtica să se simtă mai bine, există un motiv. Rădăcina de lemn dulce poate calma un stomac deranjat de arsuri la stomac sau gastrită. Acidul glicirizic din lemn dulce conține proprietăți de stimulare a sistemului imunitar și antiinflamatorii care pot ajuta la restabilirea echilibrului mucoasei stomacului.

Este cu siguranță ceva care merită sărbătorit!

Citeste si: Cum să investești în tine și în familia ta. 6 lucruri care merită achiziționate

12 aprilie - Ziua națională a lemnului dulce
12 aprilie - Ziua națională a lemnului dulce

Istoria Zilei Naționale a lemnului dulce

Aroma naturală de lemn dulce folosită în bomboane și dulceață este extrasă din planta de lemn dulce și poate fi folosită la fabricarea bomboanelor, pentru a oferi un gust deosebit unei băuturi (ceaiul de lemn dulce este un exemplu popular), și are și câteva scopuri medicinale speciale. Se știe că egiptenii antici au folosit lemnul dulce ca agent farmaceutic vindecător. De fapt, o mare parte din această substanță a fost găsită în mormântul regelui Tut și s-au găsit hieroglife care arată că era savurat ca băutură. Pe lângă egipteni, grecii antici, romanii, hindușii și chinezii au încorporat folosirea lemnului dulce în culturile lor. Mai departe, în poveștile celebre, Alexandru cel Mare, Iulius Cezar și Napoleon Bonaparte au folosit toți lemnul dulce pentru beneficiile sale utile pentru sănătate, inclusiv pentru probleme de piele, tuse, afecțiuni oculare, probleme de stomac și multe altele.

Dar nu este de mirare că oamenii au început în cele din urmă să folosească lemnul dulce pentru deserturi, deoarece glicirizina care face ca lemnul dulce să fie dulce este de 50 de ori mai dulce decât zahărul!

Citeste si: Bancul zilei de luni: Soția și soțul la micul dejun

Abia în secolul al XVII-lea, înregistrările indică faptul că lemnul dulce ar fi fost transformat în bomboane, inițial în Olanda. De acolo, marinarii au împărtășit în cele din urmă acest răsfăț cu oameni din diverse alte țări din Europa și, în cele din urmă, din întreaga lume.

Ziua Națională a Lemnului Lemn a fost creată în 2004 în cooperare cu Asociația Națională a Cofetarii și compania de bomboane, Licorice International, care este situată în Lincoln, Nebraska, SUA. Această zi celebrează istoria bogată și aroma unică a tuturor lucrurilor din lemn dulce. Deși lemnul dulce negru este aroma originală, lemnul dulce vine acum și în multe arome și culori