Fie că este o garnitură pe o salată sau o gustare de sine stătătoare, caramelizate sau prăjite, dulci sau sărate, nucile pecan nu reușesc să ofere gustul captivant și densitatea maximă de nutrienți. Știați că America este creditată pentru 75% din producția totală de nuci pecan a lumii? Această sărbătoare distractivă a fost înființată de Asociația Națională a Nucilor Pecan în 1966 pentru a recunoaște și a onora forța de muncă din spatele cultivării nucilor pecan în America.
De Ziua Națională a Nucilor Pecane, America sărbătorește singura nucă originară de pe pământ American. Nucile pecan sunt foarte populare, mai ales in America si sunt folosite în deserturi, înghețată și gustări.
Citeste si: Saga Festival pune în vânzare bilete de o zi și de două! Cât vor costa biletele?!
Cu secole înainte de colonizarea europeană, nucile pecan au fost cultivate, procesate și consumate în America de nativi.
Citeste si: Vremea 14 aprilie 2022: Prognoza meteo completă pentru marile oraşe din România
La sfârșitul secolului al XVII-lea, nuca nativă a atras atenția coloniștilor spanioli, care au început să cultive livezi mari de nuci pecan în apropiere.
Spre deosebire de majoritatea soiurilor de nuci, bogate in Omega-6 (un element "pro-inflamator"), nucile pecan contin o cantitate echilibrata de acizi grasi Omega-3 ("anti-inflamator")- Omega-6
Nucile pecan abunda si in minerale.