Mac & Cheese este unul dintre alimentele de confort suprem. Făcut în mod obișnuit cu bunătatea aurie a brânzei, combinat cu lapte sau smantană și macaroane, nu se poate nega că Mac & Cheese nu reușește să-ti sfacă poftele. Acest fel de mancare le amintește multor oameni de unul dintre primele feluri de mâncare pe care le-au creat acasă.
Există multe variante diferite de macaroane cu brânză care au fost făcute în ultima vreme. Mulți oameni preferă varianta clasică. Cu toate acestea, există mulți oameni care au experimentat și folosit diferite amestecuri de brânzeturi și condimente. Bacon și jalapenos au devenit, de asemenea, două completări populare la clasicul mac & cheese.
Dacă ți-am făcut poftă, de Ziua macaroanelor cu brânză poți să-ți prepari acasă o porție. Iată reţeta originală din SUA:
450 gr paste scurte
300 ml lapte
2 linguri de faina alba
250 – 375 gr cascaval ras
sare
Citeste si: Ce faci în weekend?! Evenimente pentru weekendul 16-17 iulie 2022 în București
Fierbeti paste respectand instructiunile de pe ambalaj, apoi scurgeti-le. Puneti 250 ml de lapte la incalzit. Restul de 50 ml de lapte, amestecati-l bine cu cele 2 linguri de faina, pana cand compozitia nu mai are cocoloase. Cand incep sa iasa aburi din laptele pe care l-ati pus la incalzit, turnati peste el compozitia cu faina. Amestecati usor pana la omogenizare si pana cand sosul astfel format se ingroasa, aproximativ 3-4 minute.