• Aiud 95.2
  • Alba-Iulia 99.7
  • Bacău 88.8
  • Bârlad 104.9
  • Bistrița 97.3
  • Botoșani 91.1
  • Brașov 91.9
  • București 88.0
  • Buzău 96.7
  • Câmpeni 96.2
  • Câmpina 88.6
  • Cluj-Napoca 101.5
  • Constanța 96.9
  • Craiova 92.0
  • Focșani 95.3
  • Piatra Neamț 102.3
  • Ploiești 88.3
  • Râșnov 104.5
  • Sibiu 88.4
  • Sinaia 103.6
  • Tg. Mureș 106.4
  • Timișoara 93.9
  • Tulcea 91.4
Stiri

16 Octombrie 2022-Ziua Mondială a Alimentației: De ce este această zi atât de importantă?

16 Octombrie 2022-Ziua Mondială a Alimentației: De ce este această zi atât de importantă?
16 Octombrie 2022-Ziua Mondială a Alimentației [Sursa foto: PixaBay]
Pe 16 octombrie 2022 se sărbătorește Ziua Mondială a Alimentației. Vezi ce activități poți face și tu cu prilejul acestei zile!

Mâncarea reunește oamenii într-o mare varietate de moduri, de la întâlnirile de familie până la cele romantice. Toată lumea are o mâncare preferată, cu varietăți de la pizza la paste, prăjituri diverse și multe alte preparate delicioase! Astăzi sunt disponibile atât de multe feluri de mâncare și ingrediente uimitoare, iar Ziua Mondială a Alimentației le sărbătorește în acest an pe toate pe 16 octombrie.

Citeste si: 14 iulie 2022: Ziua macaroanelor cu brânză: Reţeta originală din SUA

16 Octombrie 2022-Ziua Mondială a Alimentației: De ce este această zi atât de importantă?
16 Octombrie 2022-Ziua Mondială a Alimentației[Sursa foto: PixaBay]

Scurt istoric al Zilei Mondiale a Alimentației

Ziua Mondială a Alimentației a fost instituită în 1945 de către Organizația pentru Alimentație și Agricultură (FAO), o agenție specializată a Națiunilor Unite. Totuși, au mai trecut 34 de ani până să fie recunoscută ca sărbătoare mondială la cea de-a 20-a conferință FAO din noiembrie 1979. După aceasta, 150 de țări au început să sărbătorească ziua odată ce a obținut recunoașterea oficială de către Națiunile Unite.

Din 2014, popularitatea zilei a fost folosită pentru a promova ideea de a hrăni populațiile și de a elimina sărăcia în națiunile rurale.

Citeste si: 6 octombrie 2022: Ziua Noodles. Lucruri mai puțin cunoscute despre acești tăiței delicioși

16 Octombrie 2022-Ziua Mondială a Alimentației: De ce este această zi atât de importantă?
16 Octombrie 2022-Ziua Mondială a Alimentației[Sursa foto: PixaBay]

Principalul lucru pe care îl sărbătorește Ziua Mondială a Alimentației este promovarea securității alimentare pe tot globul, în special în perioade de criză.

Această zi este un prilej pentru a acorda mai multă atenție diferitelor aspecte ale securității alimentare și agriculturii, inclusiv comunitățile de pescuit, schimbările climatice și biodiversitatea.

Cum să sărbătorim Ziua Mondială a Alimentației?

Există o serie de oportunități de a te implica în activitățile de Ziua Mondială a Alimentației. Sărbătorește cu câteva dintre aceste idei!

Faceți o donație către o bancă de alimente sau o organizație caritabilă.

Majoritatea băncilor alimentare sunt bucuroase să accepte alimente sau bani. Tipul de mâncare care se află într-un pachet de alimente tipic include prăjituri, conserve de fructe, ceai, cafea, conserve de legume, conserve de carne, fasole, sos de paste, orez, paste, supă și cereale.Î n plus, Ziua Mondială a Alimentației este, de asemenea, un moment minunat pentru a dona unei organizații caritabile.

Puteți alege să faceți și o strângere de fonduri. Există multe moduri diferite în care puteți aborda acest lucru, de la evenimente de strângere de fonduri până la activități sponsorizate.

Citeste si: 21 iulie 2022: Ziua Junk Food. Cele mai nesănătoase mâncăruri din lume

16 Octombrie 2022-Ziua Mondială a Alimentației: De ce este această zi atât de importantă?
16 Octombrie 2022-Ziua Mondială a Alimentației[Sursa foto: PixaBay]

Ziua Mondială a Alimentației ar putea fi un moment grozav pentru a înțelege de unde provine mâncarea, vizitând o fermă locală sau o fabrică de lapte sau chiar un restaurant cu bucătărie deschisă pentru a vedea timpul și efortul necesar pentru a crea o astfel de mâncare delicioasă.

Participați la un eveniment de Ziua Mondială a Alimentației! Puteți găsi de la concerte și concursuri la spectacole culturale, expoziții, marșuri ale foametei și maratoane. Și dacă nu se întâmplă nimic în zona locală, de ce să nu fii tu persoana care găzduiește evenimentul?

Aflați mai multe despre țările din întreaga lume. Merită să petrecem ceva timp cercetând diferitele moduri în care țările din întreaga lume onorează Ziua Mondială a Alimentației. Peste 150 de țări sărbătoresc această zi și există conferințe și diferite evenimente care au loc în întreaga lume.

Cum se sărbătorește în alte țări Ziua Mondială a Alimentației?

Țările din întreaga lume au nevoie de ajutor pentru că se luptă cu foametea, cum ar fi Kenya. În țări precum Kenya, prețul alimentelor de bază a crescut vertiginos, ceea ce a făcut ca un număr mare de copii să sufere de foame. O mulțime de organizații caritabile diferite lucrează din greu pentru a schimba viețile familiilor și copiilor care au cea mai mare nevoie, asigurându-se că au hrana necesară pentru a supraviețui.

În Statele Unite, Summitul Foamei din Iowa a avut loc de Ziua Mondială a Alimentației, sau aproape de această dată, din 2007. În Cuba, mass-media susține cu fermitate conștientizarea diferitelor campanii legate de Ziua Mondială a Alimentației și un târg agricol. are loc astfel încât producătorii să își poată schimba experiențele și opiniile.

Citeste si: 17 iunie 2022: Ziua mâncării de legume

16 Octombrie 2022-Ziua Mondială a Alimentației: De ce este această zi atât de importantă?
16 Octombrie 2022-Ziua Mondială a Alimentației[Sursa foto: PixaBay]

În Mongolia, ei au făcut tradiție să organizeze conferința privind securitatea alimentară de Ziua Mondială a Alimentației. Acest eveniment este despre promovarea cercetării pentru a dezvolta reglementări și politici, precum și valorificarea contribuțiilor cercetătorilor și savanților la securitatea alimentară a țării. În Cipru, în școlile secundare și primare sunt organizate ceremonii speciale în care profesorii își învață elevii despre Ziua Mondială a Alimentației. În Italia, multe expoziții și conferințe sunt organizate de ONG-uri, agenții internaționale, agenții de cercetare, universități și ministere.

De asemenea, multe țări folosesc această zi pentru a sprijini oamenii din comunitatea lor care au cea mai mare nevoie de alimente. De exemplu, în Filipine, sunt oferite cadouri alimentare familiilor din zonele urbane sărace. Același lucru s-a întâmplat și în Pakistan, în care se furnizează pachete cu alimente săracilor la această dată.