Pe 25 octombrie 2022 se sărbătorește Ziua Mondială a Pastelor. Oricât de lipsit ai fi de abilități în bucătărie, aproape sigur îți poți face o porție de paste. Pastele sunt extrem de sățioase și te pot ajuta să ai energie pe tot parcursul zilei. Ele sunt o idee perfectă pentru orice masă. Dacă nu ați mâncat suficiente proteine pentru o zi, puteți arunca niște pui sau pește într-un vas de paste pentru cină. Dacă nu ați mâncat suficiente legume, puteți adăuga niște broccoli și sparanghel. Există un fel de mâncare cu paste care să se potrivească fiecărei dispoziții și nevoi.
Această sărbătoare încântătoare a fost înființată abia în 1995, când 40 de producători de paste din întreaga lume s-au adunat pentru a organiza primul Congres Mondial de Paste din lume. Pastele vin în peste 600 de forme cunoscute omenirii, iar numele lor sunt de obicei cuvinte italiene care descriu în mod încântător formele lor.
Citeste si: Ce alimente nu ai voie să consumi pe stomacul gol. „Sucul de citrice nu se bea pe stomacul gol”
Iubitorii de paste se pot bucura, deoarece pot consuma acest preparat fără să se simtă vinovați că vor lua în greutate. Iată mai jos o listă cu metode la care poți apela când pregătești pastele pentru a nu te îngrășa!
Citeste si: Ce trebuie să pui în apa în care fierbi fasolea. Te va scăpa de o problemă mare
Consumul de legume înainte de o masă bogată în amidon, poate scădea nivelul zahărului din sânge după masă și poate crește starea de sațietate. Astfel, veți consuma mai puține calorii pe parcursul zilei și, ulterior, vă va ajuta la scădere în greutate. Puteți adăuga și o lingură de dressing în verdeață. Un pic de grăsime poate ajuta organismul să absoarbă nutrienții care luptă împotriva cancerului și sunt sănătoși pentru inima, cum ar fi licopenul și beta-carotenul.
Pastele procesate sunt cel mai frecvent folosite și sunt complet lipsite de fibre și proteine, doi nutrienți vitali pentru pierderea în greutate. Pentru a stimula fibrele și proteinele care mențin senzația de sațietate, optați pentru paste pe bază de legume, cum ar fi fasole. Alternativ, treceți la paste integrale. Consumul de cereale integrale nu numai că te poate sătura mai repede decât cele rafinate, dar, de asemenea, scade tensiunea arterială și reduce riscul afecțiunilor cronice precum diabetul de tip 2 și bolile de inimă.
Deși pastele pastele sunt din punct de vedere tehnic un aliment cu indice glicemic scăzut, sunt încă bogate în carbohidrați. Și, firește, asta înseamnă și că au un conținut ridicat de calorii. Reduceți carbohidrații și caloriile, trecând la paste din legume cu conținut scăzut de carbohidrați. Pentru acest lucru sunt foarte buni dovleceii și morcovii.
Citeste si: Rețetă perfectă pentru croissante. Vor ieși ca la cea mai scumpă patiserie din Paris
Când răcești pastele, scăderea temperaturii schimbă structura chimică în ceva numit „amidon rezistent”, ceea ce te poate ajuta să te simți plin mai mult timp. În plus, un studiu de nutriție și metabolism a constatat că aceste amidonuri rezistente pot promova oxidarea grăsimilor.
Cei care consumă feluri principale care conțin legume consumă zilnic cu 350 de calorii mai puține. Acest lucru se întâmpla deoarece legumele sporesc cantitatea de fibre satioase din farfurie, adaugand si volum. Amestecați dovlecei spiralați cu spaghete din cereale integrale sau adăugați în farfuria de penne broccoli, varză de Bruxelles, ardei, roșii și ceapă tocate și sotate. De obicei adăugați carne la lasagna? Înlocuiți jumătate din ea cu spanac proaspăt și felii de dovleac galben și ciuperci. Opțiunile sunt cu adevărat nesfârșite!
Unele rețete de paste vă spun să amestecați brânza chiar în paste împreună cu sosul. Nu face asta! Cea mai mare parte a brânzei se va topi și probabil veți ajunge să adăugați și mai mult la porția voastră. Pentru a vă însănătoși cina, presărați brânza deasupra vasului numai după ce este în farfurie. Acest lucru vă asigură că nu veți consuma calorii suplimentare. Pe lângă reducerea caloriilor care măresc talia, această tactică elimină o parte echitabilă din grăsimea care blochează arterele, fără a modifica drastic gustul.
Citeste si: 29 iulie 2022: Ziua Internațională a Lasagnei. Reţeta originala
Cu toții iubim mâncărurile delicioase, cum ar fi spaghetele carbonara și sosurile cu carne, dar nu sunt tocmai prietenoase cu talia. Cel mai bine este să înlocuiți carnea cu multă grăsime, cu o carne mai slabă. Dacă sosul de carne este alegerea ta, tăiați caloriile și grăsimea fără a schimba gustul prin doi pași simpli: mai întâi, cumpărați o bucată de carne de vită tocată, apoi, după ce rumeniți carnea într-o tigaie, puneți-o într-o strecurătoare și clătiți-o cu apă fierbinte de la robinet, înainte de a adăuga orice sos sau condimente. Acest lucru vă ajută să spălați excesul de grăsime care se lipește de cină.
Soiurile din comerț sunt pline de sare și zahăr adăugat. Este ideal să-ți faci propriul topper simplu pentru paste, combinând roșii proaspete, usturoi, ulei de măsline, busuioc și piper negru.
Data viitoare când apare pofta de ceva cremos, faceți un sos combinând avocado, busuioc, usturoi, ulei de măsline, sare, piper și sucul de lămâie într-un robot de bucătărie. În timp ce acest sos este, de asemenea, încărcat cu grăsimi, ele sunt sănătoase pentru inimă. Avocado poate potoli, de asemenea, foamea și poate reduce grăsimea încăpățânată de pe burtă, ceea ce este o veste grozavă dacă încerci să slăbești.
Citeste si: Producătorii francezi de alimente reduc producția și schimbă rețetele. Care este motivul
Sosul Arrabbiata nu numai că are un gust grozav, dar te poate ajuta și să slăbești. Este făcut cu ardei iute roșu, care conține un compus picant, care suprimă pofta de mâncare, numit capsaicin. Compusul ajută, de asemenea, la creșterea termogenezei, capacitatea organismului de a arde alimentele ca energie și menține metabolismul puternic.