Să vă pregătiți din timp friptura și ingredientele, pentru că ziua de 18 august este considerată Ziua Națională a Fajitei. Conceptul de fajitas a început să se răspândească la începutul anilor 1930, când mexicanii din Texas au inventat fajita din resturile de bucăți de carne de vită, pe care mai mulți muncitori o primeau drept plată pentru munca lor.
Citeste si: 13 iulie 2022: Ziua Cartofilor Prăjiţi. Cea mai bună reţetă pe care trebuie să o încerci azi
A devenit într-un timp scurt o rețetă ieftină și eficientă pentru muncitori și o rețetă cu multă istorie pentru cultura mexicană. În zilele noastre, rețeta de fajitas a devenit tot mai adaptată, fiind la bază un preparat versatil.
În Mexic, acest fel de mâncare este unul popular pentru simplitatea, dar în același timp și versatilitatea lui. Rețeta este ușoară de făcut, fiind Mâncarea perfectă pentru o cină de noapte sau prânz. Dacă vreți ceva mai slab caloric, puteți mânca fajitas fără tortilla, ci simplă sau alături de o salată ușoară.
Un prim pas este să lăsați carnea la marinat. Felul de mâncare este mult mai delicios dacă carnea este lăsată cel puțin 30 de minute înainte de a fi gătită.
Prepararea puiului
Rețeta de față servește până la șase persoane, motiv pentru care necesită aproximativ 3-4 bucăți de piept de pui dezosat, de mărime medie, și fără piele, O altă metodă de a calcula este să aveți aproximativ o jumătate de kilogram pentru fiecare persoană.
Mia aveți nevoie de: ceapă (indicată ar fi ceapa albă și mare), o varietate de ardei gras colorați (roșu, galben, portocaliu sau verde), ulei, zeama de la o lămâie sau lime, zahăr granulat (pentru a scădea aciditatea lămâii), oregano, piper roșu (folosit în funcție de cât de iute vreți să fie rețeta), scorțișoară (se îmbină perfect cu piperul roșu) și sare.
Primul pas în rețeta originală de fajitas cu pui și legume
Tăiați pieptul de pui în fâșii de aproximativ 2 cm și puneți bucățile într-un castron mare. După care adăugați coaja și sucul de lime/lămâie, zahăr granulat, oregano, piper roșu și scorțișoară. Acestea sunt ingredientele secrete pentru o rețetă autentică de fajitas. După ce ingredientele sunt amestecate, ele vor fi lăsate la marinat timp de 30 de minute.
Pasul al doilea pentru un fajitas autentic mexican
Pasul al doilea presupune prepararea ardeilor. Puteți adăuga și ardei jalapeno dacă vă place mâncarea mai picantă. Tăiați ceapa în jumătate, după care în felii subțiri. Ardeiul va fi și el tăiat în fâșii late, de aproximativ un centimetru.
Al treilea pas
Al treilea pas este prăjirea puiului timp de 5-6 minute, după care adăugați ardeii și ceapa tăiată. Întreaga compoziție este lăsată să gătească timp de 3-4 minute. Fâșiile de pui trebuie să fie gătite, iar legumele moi și fragede, dar totuși suculente. Astfel, în mai puțin de 30 de minute, aveți un fel de mâncare delicios.
Alte sugestii de alimente pe care le puteți adăuga lângă fajitas:
- Tortillas de porumb sau făină
- Guacamole
- Salsa
- Fasole
- Orez
- Smântână