- Aiud 95.2
- Alba-Iulia 99.7
- Bacău 88.8
- Bârlad 104.9
- Bistrița 97.3
- Botoșani 91.1
- Brașov 91.9
- București 88.0
- Buzău 96.7
- Câmpeni 96.2
- Câmpina 88.6
- Cluj-Napoca 101.5
- Constanța 96.9
- Craiova 92.0
- Focșani 95.3
- Piatra Neamț 102.3
- Ploiești 88.3
- Râșnov 104.5
- Sibiu 88.4
- Sinaia 103.6
- Tg. Mureș 106.4
- Timișoara 93.9
- Tulcea 91.4
Puține locuri din lumea noastră sunt mai educative decât muzeele. La urma urmei, unde altundeva am putea spera să vedem atâtea bucăți de istorie reală care spun atât de multe povești despre strămoșii noștri? De la sulițele preistorice la mumiile egiptene, de la sculpturile grecești antice la armurile medievale și de la primul radio la primele avioane folosite în timpul Primului Război Mondial, muzeele au totul. Din păcate, există milioane de oameni cu acces direct la muzee care nu au vizitat nici măcar unul.
Citeste si: Oraşul din România unde oamenii aflați în vizită primesc gratuităţi şi reduceri până la sfârşitul anului
Importanța muzeelor
Există multe motive posibile pentru acest lucru – poate ei cred că doar să se uite la lucruri vechi ar fi plictisitor, sau poate că nu știu cât de diferită era lumea în trecut și nu văd niciun motiv să se intereseze.
Citeste si: Orașul cu cea mai mare suprafață din România. Este de două ori mai mare decât București
Mulți oameni ar putea întreba de ce ar investi în ceva precum Ziua Internațională a Muzeelor, când tehnologia modernă le poate oferi toate răspunsurile de care ar putea avea nevoie.
Ei bine, pentru a răspunde corect, tot ce trebuie să faceți este o mică căutare pe Google.În zilele noastre, dacă trebuie să căutați un răspuns, cu siguranță puteți căuta online. Ei bine, da, dar ceea ce trebuie să realizezi este că răspunsul pe care îl primești este foarte posibil greșit.
Un studiu realizat în 2016 despre câte dintre faptele istorice pe care le găsiți online erau adevărate, a avut niște rezultate șocante.
Se pare că din noiembrie 2016, peste 48% din toate datele istorice disponibile online sunt inexacte sau de-a dreptul greșite.Consiliul Internațional al Muzeelor (ICOM). Evenimentul evidențiază o temă specifică care se schimbă în fiecare an și care se află în centrul preocupărilor comunității muzeale internaționale.
Ziua Internațională a Muzeelor oferă profesioniștilor muzeelor ocazia de a întâlni publicul și de a-i alerta cu privire la provocările cu care se confruntă muzeele.