• Aiud 95.2
  • Alba-Iulia 99.7
  • Bacău 88.8
  • Bârlad 104.9
  • Bistrița 97.3
  • Botoșani 91.1
  • Brașov 91.9
  • București 88.0
  • Buzău 96.7
  • Câmpeni 96.2
  • Câmpina 88.6
  • Cluj-Napoca 101.5
  • Constanța 96.9
  • Craiova 92.0
  • Focșani 95.3
  • Piatra Neamț 102.3
  • Ploiești 88.3
  • Râșnov 104.5
  • Sibiu 88.4
  • Sinaia 103.6
  • Tg. Mureș 106.4
  • Timișoara 93.9
  • Tulcea 91.4
Stiri

19 aprilie - Ziua Usturoiului: Ce beneficii aduce pentru sănătate?

19 aprilie - Ziua Usturoiului
19 aprilie - Ziua Usturoiului
Usturoiul este iubit de o varietate de culturi, mulți oameni spunând că niciodată nu poate fi prea mult usturoi într-un fel de mâncare. 

Știați că egiptenii se închinau usturoiului ca pe un zeu – și chiar îl foloseau ca monedă de schimb? Asta nu e tot. Se presupune că usturoiul a dat putere atleților și războinicilor greci, a ferit de ochiul rău și a protejat fecioarele de nimfele rele. Ca să nu mai vorbim de vampiri.

Gândește-te doar la toate alimentele cu usturoi pe care le iubim. Există pâine cu usturoi și cartofi prăjiți cu usturoi pentru început.

Dacă iubești la fel de mult această aromă, sărbătorește cu noi pe 19 aprilie, Ziua Usturoiului.

Pentru cei care iubesc usturoiul, atunci ziua usturoiului este ziua perfectă! Ziua Națională a Usturoiului sărbătorește istoria usturoiului, pe lângă gustul său glorios și beneficiile sale incredibile pentru sănătate. Iată cum a ajuns să fie una dintre cele mai populare arome din lume.

Citeste si: Vremea 19 aprilie 2022: Prognoza meteo pentru marile oraşe

Istoria zilei naționale a usturoiului

19 aprilie - Ziua Usturoiului
19 aprilie - Ziua Usturoiului

Usturoiul este cunoscut ca unul dintre cei mai esențiali bulbi aromatizanți care au fost folosiți de-a lungul istoriei omenirii. Usturoiul sălbatic a fost urmărit în Asia Centrală acum mai bine de 5000 de ani. În timp ce astăzi usturoiul este considerat acum o parte semnificativă a bucătăriei mediteraneene, vechii romani nu erau de fapt mari fani ai acestuia, deși soldații lor l-au folosit pentru a inspira curaj.

Cele mai timpurii utilizări ale usturoiului în gătit au fost de către oamenii din Evul Mediu și Renaștere. A fost folosit doar în doze mici în sosuri, deoarece era considerat a fi o hrană țărănească, deoarece din punct de vedere tehnic este doar o rădăcină săpată din pământ. Abia la sfârșitul secolului al XIX-lea, usturoiul a fost recunoscut de bucătarii culinari. Usturoiul este acum inclus în multe feluri de mâncare din diferite culturi, variind de-a lungul bucătării mediteraneene, italiană și franceză și altele.

Citeste si: Horoscop săptămânal 18-24 aprilie 2022: Zodiile care vor trece printr-o perioadă minunată!

În bucătăria americană, se crede că bucătarii James Beard și Craig Claiborne au popularizat usturoiul în timpul secolului al XX-lea.

Usturoiul are proprietăți medicinale inclusiv capacitatea de a reduce tensiunea arterială și colesterolul.