Știați că egiptenii se închinau usturoiului ca pe un zeu – și chiar îl foloseau ca monedă de schimb? Asta nu e tot. Se presupune că usturoiul a dat putere atleților și războinicilor greci, a ferit de ochiul rău și a protejat fecioarele de nimfele rele. Ca să nu mai vorbim de vampiri.
Gândește-te doar la toate alimentele cu usturoi pe care le iubim.
Pentru cei care iubesc usturoiul, atunci ziua usturoiului este ziua perfectă! Ziua Națională a Usturoiului sărbătorește istoria usturoiului, pe lângă gustul său glorios și beneficiile sale incredibile pentru sănătate. Iată cum a ajuns să fie una dintre cele mai populare arome din lume.
Citeste si: Vremea 19 aprilie 2022: Prognoza meteo pentru marile oraşe
Usturoiul este cunoscut ca unul dintre cei mai esențiali bulbi aromatizanți care au fost folosiți de-a lungul istoriei omenirii. Usturoiul sălbatic a fost urmărit în Asia Centrală acum mai bine de 5000 de ani. În timp ce astăzi usturoiul este considerat acum o parte semnificativă a bucătăriei mediteraneene, vechii romani nu erau de fapt mari fani ai acestuia, deși soldații lor l-au folosit pentru a inspira curaj.
Cele mai timpurii utilizări ale usturoiului în gătit au fost de către oamenii din Evul Mediu și Renaștere. A fost folosit doar în doze mici în sosuri, deoarece era considerat a fi o hrană țărănească, deoarece din punct de vedere tehnic este doar o rădăcină săpată din pământ. Abia la sfârșitul secolului al XIX-lea, usturoiul a fost recunoscut de bucătarii culinari. Usturoiul este acum inclus în multe feluri de mâncare din diferite culturi, variind de-a lungul bucătării mediteraneene, italiană și franceză și altele.
Citeste si: Horoscop săptămânal 18-24 aprilie 2022: Zodiile care vor trece printr-o perioadă minunată!
În bucătăria americană, se crede că bucătarii James Beard și Craig Claiborne au popularizat usturoiul în timpul secolului al XX-lea.
Usturoiul are proprietăți medicinale inclusiv capacitatea de a reduce tensiunea arterială și colesterolul.