Close sidebar
Stiri

20 aprilie - Ziua Internaţională a Bananelor. Ce se întâmplă în organismul tău dacă mânânci acest fruct în fiecare zi?

20 aprilie - Ziua Internaţională a Bananelor

Ziua Internaţională a Bananei este un eveniment anual care are ca scop sărbătorirea bananelor – pentru că banana este cu siguranță un fruct care merită sărbătorit!


In articol:

Îți vine să crezi că bananele sunt unul dintre cele mai vechi fructe cultivate din lume?

Popularitatea bananelor se întinde în întreaga lume și există mii de soiuri de banane. Bananele sunt benefice și versatile și pot fi folosite în budinci, brioșe, plăcinte, sandvișuri, pâine, prăjituri și multe altele.

Până în anii 1870, bananele și-au făcut drum spre Caraibe cu misionari, unde bananele au fost folosite inițial pentru micro-culturi (ceea ce înseamnă creșterea unei culturi care ajută la creșterea unei alte culturi).

În cele din urmă, totuși, bananele au devenit o cultură profitabilă în sine. Popularitatea bananelor în Occident a crescut la sfârșitul anilor 1800 și începutul anilor 1900. Pe măsură ce au devenit mai accesibile și mai puțin exotice, bananele au fost adăugate la mâncăruri speciale, cum ar fi banana split, sau folosite în rețete de copt, cum ar fi pâinea cu banane.

Acest fruct cu conținut scăzut de grăsimi și calorii oferă un plus de fibre, potasiu și vitamine, B6 și C.

De asemenea, oferă un gram sănătos de proteine.

Citeste si: Thalia, mesaj inedit pentru Nadia Comăneci: „A constituit o influență majoră în viața mea”! Cum a reacționat fosta gimnastă

20 aprilie - Ziua Internaţională a Bananelor
20 aprilie - Ziua Internaţională a Bananelor

Ce beneficii aduce consumul de banane

Citeste si: Lunea Mare: Ce este bine să faci în această zi?

Bananele sunt populare la nivel global, indiferent de varietate, și obțin un consum impresionant de mare în întreaga lume. Bananele sunt fructe de pădure comestibile care cresc în ciorchini ca degete, atârnând de un bananier. Fără îndoială, fructul de banană este preferatul multor oameni. Și nouă iubim bananele! Moliciunea și dulceața lor de neegalat le fac deosebite, împreună cu numeroasele beneficii pentru sănătate pe care le posedă. Bananele sunt surse bune de vitamine, carbohidrați, aminoacizi și grăsimi. Bananele pot fi consumate ca masă atunci când sunt decojite și pot fi incluse și în alte forme de alimente, cum ar fi pâine cu banane, plăcinte, chipsuri, prăjituri, brioșe sau smoothie-uri.

Anual, peste o sută de miliarde de banane sunt produse și vehiculate în întreaga lume. Istoria exactă a Zilei Naționale a Bananei nu poate fi urmărită la un anumit an. Bananele au fost aduse pentru prima dată către vest din India și din alte țări asiatice de către comercianții arabi în jurul anului 327 î.Hr. Fructul s-a răspândit prin Africa și, în cele din urmă, a fost dus în Lumea Nouă de către exploratori și misionari. Bananele la scară largă au început în 1834 când au câștigat popularitate și cerere. Cu toate acestea, 1865 este remarcat ca fiind anul în care bananele au câștigat popularitate pe țărmurile americane. Prima companie care s-a ocupat de importul de banane în America a fost Boston Fruit Company, fondată de Lorenzo Dow Baker.