Organizația Națiunilor Unite a desemnat ziua de 20 martie drept Ziua Internațională a Fericirii în 2012 și este sărbătorită în întreaga lume în fiecare an. Deși fericirea este subiectivă, se referă în general la o stare de mulțumire, satisfacție și împlinire.
Tema Zilei Internaționale a Fericirii pentru acest an a fost păstrată ca "Be Mindful, Be Grateful, Be Kind."
Pentru 20 martie, psihologii sugerează zece pași pe care îi putem urma pentru a deveni mai fericiți și a răspândi fericirea.
De exemplu, putem anunța Ziua Mondială a Fericirii într-un mod creativ, postând melodii sau alte creații artistice vesele pe Internet. Meditația, gândirea pozitivă și acceptarea de sine joacă un rol important în propria ta bunăstare, deoarece „fericirea vine din interior”. Un alt pas este să luați în considerare atitudinile față de ceilalți. Un simplu zâmbet către un străin sau reconectarea cu un vechi prieten sau rudă poate face fericiți pe toți cei implicați. Promovarea activităților care ne fac fericiți pe rețelele sociale poate fi o altă modalitate ușoară și accesibilă de a intra în legătură cu prietenii și de a inspira pe alții.
La rândul lor, plimbările în natură s-au dovedit a fi o sursă de fericire și de bună dispoziție.
Când majoritatea oamenilor vorbesc despre ceea ce înseamnă cu adevărat fericirea, ei pot vorbi despre cum se simt în acest moment sau pot să spună cum simt ei despre viață în general. În general, fericirea este o stare emoțională caracterizată prin bucurie, mulțumire, mulțumire și un sentiment de mulțumire. În timp ce fericirea are multe definiții diferite, este adesea descrisă ca implicând emoții pozitive și satisfacție de viață. De ce este fericirea atât de importantă? S-a demonstrat că fericirea prezice rezultate pozitive în multe domenii diferite ale vieții, inclusiv sănătatea mintală, sănătatea fizică și longevitatea generală.