Ziua Mondială a Statisticii cade pe 20 octombrie la fiecare cinci ani, ceea ce înseamnă că la fiecare jumătate de deceniu, statisticile despre viețile noastre și despre lucrurile conexe sunt examinate și discutate pentru o mai bună luare a deciziilor pentru vremurile care vor veni. Ziua a fost instituită în 2010 de Comisia de Statistică a Națiunilor Unite pentru a pune în lumină importanța statisticilor și importanța cercetării academice privind dezvoltarea societății civile și a afacerilor.
Citeste si: 20 octombrie 2022. Snoop Dogg împlinește 51 de ani. Biografia unui artist de succes
Respectăm această zi pentru a recunoaște importanța statisticilor în viața noastră. S-ar putea să vă întrebați exact cât îți afectează statisticile viața, iar răspunsul este chiar în fața ta. Fie că este vorba de sănătate, drept, finanțe, știință, educație sau obiceiuri de cheltuieli, statisticile ne fac conștienți de fapte și dezvăluie informații importante în limbajul numerelor.
Tot ceea ce se referă la viața noastră de zi cu zi, inclusiv modul în care creștem, înființam familii, lucrăm în industriile alese și decidem unde să trăim, poate fi studiat și examinat în cadrul statisticilor. Aceste statistici sunt folosite de guvern și alte agenții pentru a ajuta la planificarea pentru anii următori. Profesionişti precum matematicienii, urbaniştii, întreprinderile, marketerii digitale şi oamenii de ştiinţă socială se bazează, de asemenea, în mare măsură pe statistici pentru procesul lor de luare a deciziilor.
Oficial, Ziua Mondială a Statisticii crește gradul de conștientizare cu privire la realizările statisticilor care s-au bazat pe valorile de bază ale serviciului, profesionalismului și integrității în 2010. Divizia de Statistică a Departamentului pentru Afaceri Economice al Națiunilor Unite a fost responsabilă de planificarea și coordonarea acestei activități globale.