Ziua Nucilor este sărbătorită în fiecare an, pe data de 22 octombrie. Această sărbătoare datează de la începutul anilor 2.000, fiind creată de organizația Liberation Food Company (Compania de "Eliberare" a Hranei) din Marea Britanie. Scopul acestei sărbători este de a promova produsele și consumul de mâncare sănătoasă. În această zi, în tot mai multe țări din întreaga lume sunt organizate târguri sau evenimente speciale pentru a celebra Ziua Nucilor.
Nucile sunt unele dintre cele mai sănătoase fructe oleaginoase, care nu ar trebui să lipsească din dieta noastră. Nucile sunt supranumite și „hrana creierului”, având extrem de multe beneficii pentru întregul organism, însă și pentru creier. În continuare v-am pregătit o listă cu cele mai importante beneficii ale nucilor pentru sănătatea noastră.
1.
2. Nucile îmbunătățesc funcția cognitivă, având foarte multe beneficii pentru creier. Ele sunt bogate în fibre, grăsimi sănătoase, proteine, zinc și fier.
Citeste si: Ziua mondială a nucii de cocos: 10 lucruri mai puţin cunoscute despre acest fruct
3. Pentru o digestie sănătoasă, consumul de nuci este un mod eficient pentru a stimula digestia și a reduce colesterolul.
4. Miezul de nucă contribuie la formarea hemoglobinei în sânge. Este utilizat în caz de anemie, deoarece conține fier și cobalt.
5. Consumul de nuci scade riscul bolilor de inimă.
6. De asemenea, nucile au numeroase beneficii și pentru pielea noastră, motiv pentru care sunt folosite tot mai des în cosmetice. Ele sunt folosite în dezvoltarea cremelor împotriva ridurilor, cremelor regeneratoare pentru pielea uscată, pentru restabilirea pielii vătămate, în balsamurile pentru buze. Nuca aduce multe beneficii în special persoanelor care se confruntă cu un ten uscat.