• Aiud 95.2
  • Alba-Iulia 99.7
  • Bacău 88.8
  • Bârlad 104.9
  • Bistrița 97.3
  • Botoșani 91.1
  • Brașov 91.9
  • București 88.0
  • Buzău 96.7
  • Câmpeni 96.2
  • Câmpina 88.6
  • Cluj-Napoca 101.5
  • Constanța 96.9
  • Craiova 92.0
  • Focșani 95.3
  • Piatra Neamț 102.3
  • Ploiești 88.3
  • Râșnov 104.5
  • Sibiu 88.4
  • Sinaia 103.6
  • Tg. Mureș 106.4
  • Timișoara 93.9
  • Tulcea 91.4
Stiri

25 septembrie 2022: Ziua Quesadilla. O rețetă ingenioasă pe care o poţi încerca la tine acasă

25 septembrie 2022: Ziua Quesadilla. O rețetă ingenioasă pe care o poţi încerca la tine acasă
[Sursa foto: Facebook ]
Quesadilla, unul dintre felurile de mâncare celebre din Mexic, are propria sărbătoare.

Pe 25 septembrie este sărbătorită Ziua Quesadilla, iar acesta este un moment excelent pentru a vă bucura de această mâncare delicioasă. Originară din Mexic, quesadilla a devenit un preparat cunoscut în toată lumea, fiind apetisant, dar şi uşor de preparat.

25 septembrie, Ziua Quesadilla. Când a apărut această mâncare

Ingredientul de bază pentru quesadilla este tortillas, lipii care erau făcute din porumb. Aztecii au inventat tortillas în urmă cu mai bine de 1500 de ani.

Aceştia le umpleau cu dovleac şi le coceau în cuptoare de lut. Cele mai vechi forme de quesadillas provin din nordul și centrul Mexicului, în secolul al XVI-lea. Abia după anul 1900, quesadilla a început să se răspândească în mai multe ţări. După anii 2000, quesadilla a trecut din meniurile restaurantelor mexicane autentice, la cele mai comune lanțuri de restaurante. 

25 septembrie 2022: Ziua Quesadilla. O rețetă ingenioasă pe care o poţi încerca la tine acasă

Care sunt ingredientele pentru quesadilla

În mod tradiţional, se folosesc tortillas din porumb pentru quesadilla, dar în ultimii ani au fost mult mai răspândite cele din făină. De obiecei, mexicanii umplu tortilla cu brânză, c ârnați, carne de porc sau de vită gătită şi folosesc garnituri precum roșii proaspete, ierburi, smântână, guacamole şi ardei iute.

25 septembrie 2022: Ziua Quesadilla. O rețetă ingenioasă pe care o poţi încerca la tine acasă

Nu există însă o reţetă sută la sută autentică, despre care putem să spunem că a fost respectată încă de la inventarea acestui fel de mâncare.

Quesadilla a fost adaptată în mai multe variante, în funcţie de regiuni. În România, cele mai răspândite tipuri de quesadilla sunt cu pui şi cu vită. Aşadar, quesadilla este un fel de mâncare delicios, pe care îl putem adapta după bunul plac. Se poate face chiar şi fără carne, cu multă brânză şi legume, dar şi cu mai multe tipuri de carne. A fost inventată chiar şi "pizzadilla", care combină ingredientele și tehnica de gătit a unei quesadilla cu garnituri de pizza.
În orice caz, quesadilla este o mâncare care chiar merită să aibă propria zi în care se fie celebrată.