Pe 25 septembrie este sărbătorită Ziua Quesadilla, iar acesta este un moment excelent pentru a vă bucura de această mâncare delicioasă. Originară din Mexic, quesadilla a devenit un preparat cunoscut în toată lumea, fiind apetisant, dar şi uşor de preparat.
Ingredientul de bază pentru quesadilla este tortillas, lipii care erau făcute din porumb. Aztecii au inventat tortillas în urmă cu mai bine de 1500 de ani. Aceştia le umpleau cu dovleac şi le coceau în cuptoare de lut. Cele mai vechi forme de quesadillas provin din nordul și centrul Mexicului, în secolul al XVI-lea. Abia după anul 1900, quesadilla a început să se răspândească în mai multe ţări.
În mod tradiţional, se folosesc tortillas din porumb pentru quesadilla, dar în ultimii ani au fost mult mai răspândite cele din făină. De obiecei, mexicanii umplu tortilla cu brânză, c ârnați, carne de porc sau de vită gătită şi folosesc garnituri precum roșii proaspete, ierburi, smântână, guacamole şi ardei iute.
Nu există însă o reţetă sută la sută autentică, despre care putem să spunem că a fost respectată încă de la inventarea acestui fel de mâncare. Quesadilla a fost adaptată în mai multe variante, în funcţie de regiuni. În România, cele mai răspândite tipuri de quesadilla sunt cu pui şi cu vită. Aşadar, quesadilla este un fel de mâncare delicios, pe care îl putem adapta după bunul plac.