Ziua de 27 ianuarie nu poate fi sărbătorită altfel decât cu prăjitura din ciocolată preferată. Și dacă nu ai inspirație pentru un preparat dulce sau ai vreasă încerci ceva nou, am pregătit noi o serie de rețete de prîjituri cu ciocolată simple și rapide,
Pentru aproximativ 12 brioșe avem nevoie de:
250 g făina
150 g zahăr
60 ml ulei
180 ml lapte
1 ou
1 plic praf de copt
1 fiola esență de vanilie
nutella
zahăr pudră
Mod de preparare: Amestecăm într-un bol, ingredientele uscate: făină, zahărul și praful de copt. În alt bol, batem cu un tel oul, adăugam laptele, uleiul și esența de vanilie.
Turnăm treptat amestecul lichid peste cel solid. Amestecăm pana la omogenizare. Așezăm pe o tavă formele de brioșe și punem compoziție să acoperim 3/4 din formă.
Cu o linguriță, punem Nutella pe fiecare brioșă. Dăm tava la cuptorul preîncălzit și îi coacem aproximativ 25-30 minute, la foc potrivit.
Ingrediente:
200 g ciocolată neagră
200 g unt
8 linguri de zahăr
două linguri de făină
4 ouă
scorţişoară
un praf de sare.
Mod de preparare: se ung cu unt 6-8 forme de ceramică, se tapetează cu foarte puţină făină şi se dau la congelator 20-30 de minute. Ciocolata ruptă, untul şi zahărul se topesc la bain-marie. Se lasă puţin la răcit, apoi se încorporează uşor ouăle bătute cu praful de sare, urmate de făina amestecată cu scorţişoară. Se toarnă compoziţia în formele răcite, apoi se bagă în cuptorul preîncălzit la 175 de grade, pentru 12 minute sau până când suprafaţa prăjiturii nu mai e lichidă. Se scot pe farfurie şi se servesc imediat.
Ingrediente:
3 ouă
120 gr zahăr
100 ml ulei
100 ml lapte
1/2 plic praf de copt
200 gr făînă
2 linguri cacao neagră
două mâini de nuci
1/2 sticluța esență de rom
un vârf de sare
Glazură:
120 gr ciocolată cu lapte
3-4 linguri frișcă lichidă
o mâna de nuci tăiate
Mod de preparare:
Prăjitură cu nuca și ciocolată
Mixam ouăle întregi, în care presăram un vârf de cuțit de sare, cu zahărul până se deschid la culoare și se topește zahărul.
Turnam treptat uleiul și laptele mixând după fiecare. Incorporăm făină amestecată cu praful de copt și cacaoa, folosind o spatulă.
Adăugăm esență de rom și nuca tăiată bucățele și amestecăm din nou cu spatulă. Turnam compoziția în vasul uns cu puțin unt.
Băgăm la cuptor, alegem temperatura de 150 de grade și timpul de coacere de 45 de minute.
Când s-a terminat timpul de coacere, deschidem capacul dar mai lăsăm blatul în vas încă 10 minute fără să oprim aparatul.
Scoatem prăjitură pe un platou și bineînțeles oprim și aparatul și îl scoatem de priză.
Glazură:
Topim ciocolată împreună cu frișcă lichidă pe baie de aburi. Întindem glazură peste prăjitură și presăram deasupra nuci tăiate. Dăm la frigider până se întărește glazură, apoi feliem și servim. (sursa: https://retetetimea.ro/)
Surse: Ziua Constanța