Așa cum ne-am obișnuit deja, în fiecare zi avem câte un motiv de sărbătoare. Astăzi, de exemplu, este sărbătorită crema de protecție solară, cea despre care se vorbește din ce în ce mai des în ultima perioadă.
Citeste si: Horoscopul zilnic 27 mai 2022! Află predicțiile pentru fiecare zodie în parte
Ziua Națională a Cremei Solare are loc pe 27 mai și este momentul perfect să conștientizăm care sunt pericolele expunerii în mod repetat la razele solare puternice. Cu toate că în trecut ni se părea inofensiv să stăm la plajă fără să folosim cremă de protecție solară, se pare că nu la fel trebuie tratată situația și în zilele de azi. De Ziua Națională a Protecției Solare, care face parte din „Săptămâna Națională a Soarelui în siguranță”, aducem din nou la cunoștință importanța acelei loțiuni, cremă sau spray pe care trebuie să le folosiți înainte de a vă bucura de căldura
Credeți sau nu, (întrebati un Boomer sau un Gen-X-er), chiar și până în anii 1980, au existat zeci, dacă nu sute de „bronzante” și „loțiuni de bronzat” pe piață care nu numai că nu blocau razele UV înainte de a-ți atinge pielea, dar au fost concepute pentru a spori efectul soarelui, oferind un bronz profund în cel mai scurt timp posibil.
Destul de ușor de ghicit, crema de protecție solară este arma numărul unu în lupta împotriva cancerelor de piele cauzate de UV. Dacă trebuie să obțineți acel bronz auriu, asigurați-vă că aplicați cu conștiință un SPF 30 sau un produs similar.
SPF-ul este esențial nu doar când mergem la plajă, ci și în zilele când ieșim la plimbare prin oraș. Ba chiar mai mult, specialiștii recomandă folosirea spf-ului chiar și iarna. Specialiștii recomandă ca SPF-ul să fie reaplicat o dată la două ore pentru a-și menține eficiența.
Produsele cu factor de protectie solara au mai multe beneficii pentru piele:
• Previn imbatranirea prematura a pielii, ce poate aparea in urma expunerii la radiatiile UV
• Previn deshidratarea pielii, ce poate aparea ca urmare a expunerii indelungate la soare
• Previn arsurile solare
• Reduc riscul de cancer de piele, implicit pe cel de melanom – cel mai rar, dar cel mai periculos tip de cancer de piele