Trimite-le apropiaţilor tăi cele mai frumoase mesaje şi urări pe 29 iunie, când sunt sărbătoriţi Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel. Miercuri, zeci de mii de români îşi vor serba onomastica şi sigur ai în familie sau printre prieteni persoane cărora să le urezi un călduros "La mulţi ani!".
- Să-ţi dea Domnul sănătate, judecată inţeleaptă, viaţă lungă pământească, ce doreşti să se împlinească! Sfinţii Petru şi Pavel să te călăuzească mereu!
- La zi aniversară, noi îţi urăm numai de bine, îţi dorim sănătate, împliniri, realizări şi îţi urăm un sincer „La mulţi ani!”
- Îți doresc ca ziua numelui să îți aducă multe motive de a sărbători.
- Sființi Apostoli Petru și Pavel să te ocrotească, visele să-ți împlinească, să ai parte de iubire, mult noroc și fericire! La mulți ani!
- Îți doresc o oră de liniște, o zi de pace, o săptămînă de soare, un an de iubire, un veac de sănatate și un mileniu de fericire. La Mulți Ani!
- E o zi când sufletul învinge orice urmă de tristețe, când tot ce a fost greu ți se pare ușor.
- Fie ca această zi să-ți deschidă poarta unui viitor plin de succese, realiări și împliniri. La mulți ani!
- În această zi de sărbatoare, Dumnezeu să-ți dea un curcubeu la fiecare furtună, un zâmbet la fiecare lacrimă, sănătate, împliniri și multă iubire! La mulți ani!
- Cu ocazia sărbătoririi numelui primiţi un călduros „La mulţi ani”, multă sănătate multe realizări şi tot ce vă doriţi lângă cei dragi.
Creştinii îi prăznuiesc miercuri pe Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel, care sunt ocrotitorii celor din penitenciare, care au greşit faţă de Dumnezeu, la fel cum au greşit şi ei. Petru s-a lepădat de Hristos, iar Pavel i-a prigonit pe creştini.
Sfântul Apostol Petru a fost fiul Ionei şi fratele Apostolului Andrei. Acesta s-a născut in Betsaida Galileei, iar numele său iudeu era Simon. Hristos îl va numi Chifa (piatră) însă. După o pescuire minunată pe lacul Ghenizaret, este chemat să devină pescar de oameni. Mărturiseşte în numele apostolior dumnezeirea lui Hristos, dar se şi leapadă de acesta când El este prins spre a fi răstignit. După Înălţarea Domnului, Petru ia cuvântul în adunarea ucenicilor şi aleg ca apostol pe Matia în locul lui Iuda. În ziua Cincizecimii, după predica Sfântului Apostol Petru, se botează trei mii de persoane. Sfântul Apostol Petru a propovăduit în Ierusalim, Iudeea, Samaria, Asia Mică şi în ultima parte a vieţii, la Roma. Acesta a murit răstignit pe cruce, cu capul în jos, în anul 67, pe 29 iunie.
Sfântul Apostol Pavel (Paul pentru catolici) era originar din Tarsul Ciliciei, din neamul Veniamin şi a fost elevul învăţatului Gamaliel. Luptând împotriva creştinilor, Sfântul Apostol Pavel a participat la uciderea arhidiaconului Ştefan. Pe calea Damascului însă, i s-a arătat Hristos într-o lumină orbitoare şi l-a mustrat. El s-a convertit şi a primit botezul de la Anania, episcopul Damascului. Sfântul Pavel a pornit în trei mari călătorii misionare şi a scris 14 epistole care se găsesc în Sfânta Scriptură. A fost decapitat din porunca împăratului Nero, în anul 67, în ziua de 29 iunie.
Citeste si: Pe ce dată începe postul Sf. Petru şi Pavel 2022: Zile cu dezlegare la peşte