Muzicianul german, Nils Frahm, a fondat Ziua Mondială a Pianului în 2015. A ales data de 28 martie, pentru că este a 88-a zi a anului iar pianul are 88 de clape.
Ziua încurajează, de asemenea, pianiștii de toate vârstele și abilitățile să cânte în spații publice. Instrumentele muzicale sunt grupate în familii. Este relativ ușor să determinați cărei familii aparțin majoritatea instrumentelor.
Bartolomeo Cristofori din Italia a inventat pianul în 1700.
În cele din urmă, numele său a fost scurtat la pian. De-a lungul anilor, pianul a trecut de la un stil de bază la multe tipuri diferite. Acestea includ verticală, spinetă, consolă, studio, verticală, digitală, pianola (pian cu auto-player), grand și baby grand. Aceste tipuri de piane vin într-o varietate de dimensiuni diferite.
Majoritatea oamenilor cântă la pian pentru că este distractiv și relaxant.
Este o modalitate excelentă de a învăța cum să simți muzică. Accentuează abilitățile motorii fine și îmbunătățește coordonarea mână-ochi. Îmbunătățește abilitățile cognitive și intelectuale, inclusiv îmbunătățirea memoriei. Este grozav pentru sănătatea mintală, deoarece cei care cântă la pian experimentează mai puțină depresie și anxietate. Cu atât de multe beneficii ale pianului, astăzi este o zi grozavă pentru a vă înscrie copiii la lecții de pian sau pentru a vă înscrie chiar pe dumeavoastră.
Pianul există încă din anii 1700, creând muzică frumoasă de sute de ani. Acest instrument complex are cea mai largă gamă de tonuri și poate cânta acompaniament și melodie în același timp, făcându-l un instrument complet, independent și câștigându-și titlul de „regele instrumentelor muzicale” .
Cântatul la pian îmbunătățește sănătatea mintală, arată studiile, iar persoanele care cântă la pian au tendința de a experimenta mai puțină anxietate și depresie. Câteva minute pe zi la pian pot îmbunătăți stima de sine și te pot face să te simți și mai pozitiv.