- Aiud 95.2
- Alba-Iulia 99.7
- Bacău 88.8
- Bârlad 104.9
- Bistrița 97.3
- Botoșani 91.1
- Brașov 91.9
- București 88.0
- Buzău 96.7
- Câmpeni 96.2
- Câmpina 88.6
- Cluj-Napoca 101.5
- Constanța 96.9
- Craiova 92.0
- Focșani 95.3
- Piatra Neamț 102.3
- Ploiești 88.3
- Râșnov 104.5
- Sibiu 88.4
- Sinaia 103.6
- Tg. Mureș 106.4
- Timișoara 93.9
- Tulcea 91.4
Este perioada în care slănina sau bacon-ului este preparatul cel mai iubit, motiv pentru care nu s-ar fi putut alege o altă zi în care să serbăm acest preparat culinar cu adevărat gustos.
Citeste si: Cum se face șunca de casă afumată: ingrediente și mod de preparare
Ziua Națională a Bacon-ului în America. Cum a luat naștere această zi?!
Doar rostirea cuvântului ne face foame.
Deși sărbătoarea a fost creată în 1997 ca o modalitate de a lua o pauză de la celebrarea sărbătorilor tradiționale de iarnă, consumul de carne de porc datează de mii de ani până în 4900 î.Hr. unde chinezii domesticeau porcii și conservau cu sare burta de porc. Se crede că această practică și-a făcut drum la romani și greci prin cuceriri în Orientul Mijlociu și până în 1500 î.Hr.
a avut un impact în mare măsură atât producția, cât și conservarea cărnii de porc în Imperiul Roman.Forma timpurie de slănină a Romanului Antic, sau „petaso”, a fost umărul de porc prăjit cu smochine uscate, rumenit și servit cu vin, scrie National Today.
Trei curiozități despre bacon
1. În timpul celui de-al Doilea Război Mondial, guvernul SUA a îndemnat cetățenii să-și doneze excesul de grăsime de slănină armatei.
Grăsimea era folosită pentru a face bombe.2. Americanul mediu consumă 18 kilograme de slănină pe an.
3. Există o biserică în Las Vegas numită „Biserica Unită a Baconului”