Este perioada în care slănina sau bacon-ului este preparatul cel mai iubit, motiv pentru care nu s-ar fi putut alege o altă zi în care să serbăm acest preparat culinar cu adevărat gustos.
Citeste si: Cum se face șunca de casă afumată: ingrediente și mod de preparare
Doar rostirea cuvântului ne face foame. Este un aliment incredibil de versatil. Îl poți mânca pe un burger dacă ești gata pentru un festival major al caloriilor. Sau, o poți sfărâma peste o salată dacă încerci să fii sănătos (dar să fim sinceri, nimic nu este sănătos cu slănină pe ea). Indiferent ce faci, slănina este grasă și delicioasă.
Deși sărbătoarea a fost creată în 1997 ca o modalitate de a lua o pauză de la celebrarea sărbătorilor tradiționale de iarnă, consumul de carne de porc datează de mii de ani până în 4900 î.Hr. unde chinezii domesticeau porcii și conservau cu sare burta de porc.
Forma timpurie de slănină a Romanului Antic, sau „petaso”, a fost umărul de porc prăjit cu smochine uscate, rumenit și servit cu vin, scrie National Today.
1. În timpul celui de-al Doilea Război Mondial, guvernul SUA a îndemnat cetățenii să-și doneze excesul de grăsime de slănină armatei. Grăsimea era folosită pentru a face bombe.
2. Americanul mediu consumă 18 kilograme de slănină pe an.
3. Există o biserică în Las Vegas numită „Biserica Unită a Baconului”