An de an, pe 4 octombrie se sărbătorește ziua mondială a animalelor. Cu toate că animelele nu pot vorbi în modul convențional în care comunică oamenii, acestea au o dragoste foarte mare pe care o exprimă necondiționat ori de câte ori au ocazia. Asfel, există o zi în care putem da cu toții o voce animalelor care nu pot vorbi de la sine.
Ziua Mondială a Animalelor datează încă din 1925, când Heinrich Zimmermann, editorul unei reviste germane pentru iubitorii de animale, „Omul și câinele”, a organizat prima sărbătoare la Berlin.
Ziua Mondială a Animalelor a devenit, de asemenea, o arenă pentru ecologiști pentru a discuta problemele asociate cu speciile pe cale de dispariție. Începând din 2003, organizația caritabilă din Marea Britanie, Naturewatch Foundation, a sponsorizat evenimentul și a organizat modalități pentru iubitorii de animale din întreaga lume de a participa și de a-și face auzită vocea în sprijinul prietenilor noștri cu animale. Această zi nu este doar pentru animalele domesticite, ci pentru animalele sălbatice, speciile pe cale de dispariție și cele amenințate de devastarea mediului sau lipsa de protecție.
Căluții de mare se împerechează pe viață și atunci când călătoresc, își țin reciproc cozile.
Inima creveților se află în capul lor.
Balena albastră poate produce cel mai puternic sunet al oricărui animal.
Păsările flamingo sunt în mod natural albe, însă dieta lor bazată pe creveți și alge face ca penajul lor să devină roz.
O caracatiță are trei inimi.
Șerpii sunt surzi.
Ochiul unui struț este mai mare decât creierul său.
Gândacii de bucătărie decapitați mai pot trăi 10 zile. Aceștia vor muri de foame.
O vacă poate să urce scările, dar nu poate să le coboare.
O tarantulă poate trăi 2 ani fără să mănânce nimic.
O cârtiță poate săpa un tunel de 90 de metri într-o singură noapte.