Berea este una dintre cele mai vechi băuturi pe care lumea le-a cunoscut vreodată. Ziua Internațională a Berii oferă fanilor din întreaga lume încă o scuză pentru a avea o rundă de relaxare în prima vineri din august.
Citeste si: Ce faci în weekend?! Evenimente pentru perioada 29-31 iulie 2022 în București
Ziua Internațională a Berii este sărbătorită an de an în prima vineri din august, când sfârșitul verii începe să se prelungească.
Dragostea noastră colectivă pentru bere este ceea ce Jesse Avshalomov avea, fără îndoială, în minte în august 2007, în timp ce el și câțiva prieteni s-au bucurat de niște conversații și de băuturi în comunitatea de pe plajă din Santa Cruz, California. Pe atunci, motivele pentru care Jesse Avshalomov a fondat Ziua Internațională a Berii au fost:
- Adunați-vă cu prietenii și bucurați-vă de gustul berii
- Sărbătorește-i pe cei responsabili pentru fabricarea și servirea berii
- Uniți lumea sub steagul berii, sărbătorind berile tuturor națiunilor împreună într-o singură zi
Berea reușește cumva să facă ceea ce politicienii au încercat să facă de secole – să unească oamenii într-o cauză comună pentru bine. Setea noastră nesățioasă de bere ne dă motive să ne oprim; pentru a opri ceea ce facem, stați jos și discutați unul cu celălalt la o halbă sau două.
Sărbătorirea setei obișnuite a omenirii pentru ceea ce este probabil cea mai veche și mai iubită băutură din lume este ceea ce înseamnă Ziua Internațională a Berii. Oamenii au fost fascinați de bere de când s-a descoperit accidental că primele boabe au fermentat, producând un produs aromat cu spumă pe care cineva a îndrăznit să-l guste și apoi să-l bea.
Berea a fost consumată de aproape orice cultură de-a lungul istoriei omenirii. Cea mai veche dovadă a obsesiei omului pentru fabricarea berii datează din Babilonia și Mesopotamia antice, scrie National Today. Arheologii au descoperit rețete de bere care au fost scrise pe tăblițe de lut în 4300 î.Hr. și vase ceramice din 3400 î.Hr. care sunt încă lipicioase cu reziduuri de bere. Toată lumea a băut bere în Egiptul antic: faraoni, țărani, preoți, chiar și copii, ca parte a dietei lor de zi cu zi. În Evul Mediu, călugării creștini fabricau bere și au introdus utilizarea hameiului. Până atunci, berile erau preparate cu aditivi locali, cum ar fi curmale și uleiuri de măsline, pentru a adăuga aromă. Berea de astăzi continuă să fie preparată cu hamei, ierburi sau fructe care adaugă aromă. Macro, micro sau artizanat, arta de a produce bere rămâne astăzi un meșteșug care folosește tehnici vechi, perfecționate cu atenție de-a lungul secolelor și mileniului.