- Aiud 95.2
- Alba-Iulia 99.7
- Bacău 88.8
- Bârlad 104.9
- Bistrița 97.3
- Botoșani 91.1
- Brașov 91.9
- București 88.0
- Buzău 96.7
- Câmpeni 96.2
- Câmpina 88.6
- Cluj-Napoca 101.5
- Constanța 96.9
- Craiova 92.0
- Focșani 95.3
- Piatra Neamț 102.3
- Ploiești 88.3
- Râșnov 104.5
- Sibiu 88.4
- Sinaia 103.6
- Tg. Mureș 106.4
- Timișoara 93.9
- Tulcea 91.4

Floriile sau Intrarea Domnului în Ierusalim pică pe 13 aprilie în 2025. Această sărbătoare cu o semnificați aparte pentru români este însoțită de numeroase tradiții menite să atragă norocul, dar și de o serie de superstiții. Iată ce evită creștinii să facă în Duminica Floriilor pentru a fi feriți de rele până la finalul anului.
Citește și: Ce se întâmplă cu afacerea Ralucăi Pastramă. Fosta soție a lui Pepe se confruntă cu noi probleme

Ce trebuie să eviți să faci de Florii dacă vrei ca ghinionul și necazurile să te ocolească?
Românii sărbătoresc Intrarea Domnului în Ierusalim pe 13 aprilie 2025, iar cu această ocazie țin cont de anumite superstiții pentru a scăpa de ghinion sau de alte necazuri. Aceștia evită să împrumute bani de Florii, deoarece se consideră că în acest fel dau, de fapt, norocul lor și bunăstarea casei altor persoane.
O veche superstiție arată că nu este bine ca românii să se spele pe cap, deoarece riscă să încărunțească mai devreme, să le cadă tot părul pe parcursul anului sau să facă mătreață.
În unele zone, se crede că doar femeile ar trebui să se spele pe cap, însă fără să folosească șampon, ci doar să-și atingă părul cu crenguțe de salcie. În acest fel, părul lor va deveni mai bogat și mai sănătos.Multe dintre tradițiile asociate zilei în care se sărbătoresc Floriile sunt legate de ramurile de salcie, care înlocuiesc ramurile de finic și de măslin cu care mulțimea l-a întâmpinat pe Iisus Hristos la intrarea în Ierusalim.
Acestea se duc la biserică pentru a fi sfințite, iar apoi se pun la icoane, la intrarea în casă, la morminte sau în pomii fructiferi. Crenguțele nu se aruncă atunci când sunt uscate, deoarece sunt considerate simboluri ale legăturii dintre om și divinitate, dar și aducătoare de noroc, spor și sănătate. Ramurile de salcie se ard sau se pun în pământ pentru ca acestea să se întoarcă înapoi la natură. Românii nu au voie nici să planteze flori sau pomi de Florii, deoarece se spune că florile nu vor crește frumos sau se vor usca repede, iar pomii nu vor rodi niciodată.
Ce să faci de Florii pentru a atrage norocul în viața ta?
Românii practică anumite obiceiuri pentru a atrage norocul în viața lor, în ziua în care se sărbătorește Intrarea Domnului în Ierusalim. Aceștia consumă pește, deoarece se spune că acesta capătă puteri tămăduitoare și vindecă boli. Ei merg la biserică pentru a participa la slujbe, iar cei care se spovedesc au șansa să-și îndeplinească o dorință. De asemenea, este bine să aibă ramuri de salcie în case. În săptămâna dinainte de Florii se face o curățenie generală în locuință, pentru ca aceasta să fie purificată pentru sărbători.