• Aiud 95.2
  • Alba-Iulia 99.7
  • Bacău 88.8
  • Bârlad 104.9
  • Bistrița 97.3
  • Botoșani 91.1
  • Brașov 91.9
  • București 88.0
  • Buzău 96.7
  • Câmpeni 96.2
  • Câmpina 88.6
  • Cluj-Napoca 101.5
  • Constanța 96.9
  • Craiova 92.0
  • Focșani 95.3
  • Piatra Neamț 102.3
  • Ploiești 88.3
  • Râșnov 104.5
  • Sibiu 88.4
  • Sinaia 103.6
  • Tg. Mureș 106.4
  • Timișoara 93.9
  • Tulcea 91.4
Stiri

5 lucruri surprinzătoare din filmul Leave the World Behind

5 lucruri surprinzătoare din filmul Leave the World Behind
Leave the World Behind [Sursa foto: Instagram]
Unul dintre cele mai așteptate filme ale anului s-a lansat pe Netflix! ”Leave the World Behind” poate fi urmărit începând cu data de 8 decembrie 2023.

Filmul ”Leave the World Behind”, una dintre cele mai așteptate producții ale anului, s-a lansat pe Netflix, dar și în cinematografele din România pe data de 8 decembrie 2023. Pelicula este o dramă apocaliptică, adaptată după romanul omonim scris de Rumaan Alam și publicat în anul 2020, ce a fost nominalizat la premiul National Book Award. ”Leave the World Behind” îi are drept protagoniști pe Julia Roberts și Ethan Hawke și a luat prin surprindere o mulțime de fani ai celor doi mari actori și nu numai.

Iată cinci lucruri surprinzătoare despre filmul care a cucerit pe toată lumea. 

Citește și: Top 10 filme pe care trebuie să le vezi până la sfârșitul anului 2023

Lucruri surprinzătoare din celebrul film ”Leave the World Behind”

”Leave the World Behind”, o poveste apocaliptică

Thrillerul ”Leave the World Behind” aduce pe marile ecrane povestea unei familii, a cărei vacanță este dată peste cap odată ce doi străini, interpretaţi de Mahershala Ali şi Myha'la Herrold, ajung în miez de noapte la casa luxoasă pe care aceasta a închiriat-o.

Cei doi străini susțin că sunt proprietarii locuinței și că vor să își petreacă noaptea acolo, după ce în New York s-a produs o pană imensă de electricitate. 

Cele două familii sunt puse în situația de a face față unui dezastru iminent, care devine din ce în ce mai terifiant cu fiecare secundă care trece, astfel că protagoniștii sunt forțați să își accepte locul într-o lume aflată în colaps. Din distribuţia thrillerului mai fac parte Kevin Bacon, Farrah Mackenzie şi Charlie Evans. 

Filmul ”Leave the World Behind” s-a lansat pe Netflix în luna decembrie
Filmul ”Leave the World Behind” s-a lansat pe Netflix[Sursa foto: Instagram]

Filmul ”Leave the World Behind” a fost realizat pentru casa de producție a soților Barack și Michelle Obama

Regizorul ”Leave the World Behind” este Sam Esmail și a realizat filmul pentru casa de producție a soților Barack și Michelle Obama, Higher Ground. Cei doi au un contract de colaborare cu Netflix, iar fostul președinte al Statelor Unite ale Americii a făcut și propriile adnotări pe marginea scenariului, conform declarațiilor lui Esmail.

În plus, Barack Obama a inclus romanul lui Rumaan Alam pe celebra listă a cărților pe care le recomandă.

„În primele variante ale scenariului, am împins cu siguranță lucrurile mult mai departe decât sunt în film. Însă președintele Obama, având experiența pe care o are, a putut să mă aducă cu picioarele pe pământ în privința manierei în care ar putea să se desfășoare lucrurile în realitate”, a explicat Esmail.

Citește și: Filmul ”Dune 2” și-a schimbat din nou data lansării. Când va ajunge celebra producție în cinematografe?

Denzel Washington ar fi trebuit să interpreteze rolul străinului

Denzel Washington ar fi trebuit să îl interpreteze pe străinul care apare la casa luxoasă de vacanță din Long Island și cere să petreacă noaptea acolo, însă celebrul actor a renunțat la acest proiect și a fost înlocuit cu Mahershala Ali. Denzel Washington a jucat anterior alături de Julia Roberts în filmul „Dosarul pelican”. Mahershala Ali este foarte cunoscut datorită interpretării din serialul „House of Cards” și este câștigătorul a două premii Oscar pentru filmele „Green Book: O prietenie pe viață” și „Lumina lunii”.

”Leave the World Behind” s-a lansat în România pe 8 decembrie 2023
Lucruri surprinzătoare din filmul ”Leave the World Behind”  [Sursa foto: Instagram]

Casa în care a fost filmat ”Leave the World Behind” 

Casa pe care Amanda Sandford (Julia Roberts) o închiriază pentru familia ei este un loc real din Long Island. „Ne-am uitat la o mulțime de case de pe tot Long Island”, spunea regizonul Sam Esmail. „Trebuie să-i mulțumesc managerului meu de locație, Mara Alcaly, care a găsit în sfârșit această casă superbă– cu adevărat frumos proiectată”.

Casa reprezintă un aspect crucial în ”Leave the World Behind”, deoarece mare parte din suspansul filmului provine din modul în care camera de filmat reușește să surprindă momentele cheie, urmând personajele în diferite locuri ale acesteia. Locația a fost fuziunea perfectă între măreț, superb și doar puțin intimidant. „În clipa în care am aterizat în acea casă, ne-am privit cu toții și am știut că acesta este membrul distribuției potrivit pentru acest film”, spunea Sam Esmail.

Ce este, de fapt, „zgomotul” ciudat din ”Leave the World Behind”?

În a doua jumătate a filmului, haosul se intensifică, inclusiv un zgomot ciudat, care răsună prin Long Island. „Când am citit asta în carte, m-am entuziasmat imediat și am vorbit cu designerul meu de sunet cu care am lucrat încă din primul sezon din Mr. Robot, Kevin Buchholz”, spune Esmail.

Sam Esmail a pregătit acest zgomot ciudat înainte să înceapă filmările, astfel că actorii au fost foarte surprinși când l-au auzit pentru prima dată.  „Nici nu le-am spus că o să pun zgomotul în timp ce filmam scena”, spune el. „Cred că Julia a fost prima care l-a auzit, așa că atunci când am filmat în prim-plan și a venit acel moment, am dat drumul sunetului și asta a fost reacția ei autentică.”  În film, zgomotul pare să ducă la unele simptome înfiorătoare.