Îți vine să crezi că tăițeii există de peste 4.000 de ani? Taițeii sunt populari în intreaga lume și variază în formă de la plat, la rotund, la rasucite, la foi, la tuburi si multe altele. Se pot face din orez, hrișcă, grâu, cu sau fara oua și chiar și din dovlecel.
Citeste si: 4 octombrie 2022: Ziua Taco. O rețetă delicioasă pe care o poți încerca la tine acasă
Cea mai veche mențiune istorică a tăițeilor apare într-un dicționar din secolul al III-lea d.Hr. în China. Primii tăiței au fost formați în bucăți mici din aluat de pâine și aruncați într-un wok cu apă clocotită. Spre deosebire de alte invenții, este destul de dificil să știm exact când și de unde provin tăițeii, având în vedere că s-au bazat pe inovația bucătărilor de acasă.
În Turcia și în Asia Centrală, un fel de mâncare de găluște evoluează în manti, găluște mici asemănătoare tortellini. Unii cercetători susțin că Genghis Kahn și imperiul său care se întindea din Asia de Est până în Europa Centrală au contribuit la răspândirea găluștelor. Astfel, atât italienii, cât și chinezii pretind că au inventat tăițeii.
Indiferent de unde provin tăițeii sau noodles, așa cum îi mai numim azi, unul dintre cele mai atrăgătoare lucruri despre tăiței este legat de varietatea lor.
Noodles în bulion de roșii cu unt și soia. S-ar
Un fel de mâncare picant cu tăiței care se face super rapid datorită unei paste de ardei gochujang, pastă miso și pastă de roșii.
Taiței cu pui, ciuperci și busuioc . Fidea, ciuperci, pui puțin usturoi, toate acoperite cu un sos picant savuros.