Adi Hădean, nevoit să apeleze la ajutorul medicilor: "A găsit de 30 de ori mai mulți nitrați decât e maxim admis legal". Ce a pățit bucătarul după ce a mâncat un pepene
Adi Hădean
[Sursa foto: Facebook, colaj Radio Impuls]
Pepenele este foarte consumat în timpul verii, dar el poate crea o mulțime probleme de sănătate. Îndrăgitul chef Adi Hădean s-a confruntat cu simptome neplăcute mai bine de o lună, după ce a mâncat din fructul. De asemenea, cunoscutul bucătar a observat că mai multe persoane din jurul lui s-au confruntat cu probleme digestive din cauza pepenilor.
A făcut și cercetări, iar un laborator de testare a confirmat cu fructele conțin nitrați.
„Hai că-i aproape gata sezonul pepenilor. Și n-am zis nimic pe tema asta pentru că am vrut să fiu cât mai precis că nu vorbesc tâmpenii. Plecând de la impresia că anul ăsta pepenii românești s-au dus dracului, impresie solidificată de faptul că am fost afectat digestiv mai bine de o lună. Și nu ușor.
Afectare care a încetat la o săptămână după ce am scos lubenița din meniu, am început să mă uit în stânga și-n dreapta, să văz dacă-s singurul în situația asta', a transmis Adi Hădean pe Facebook.
Pepenii verzi, produși în România, ascund un adevărat pericol
După ce și-a dat seama că nu este singurul care are această problemă, Adi Hădean a primit, din partea unui laborator de analize, confirmarea că pepenii verzi, produși în România, ascund un adevărat pericol: „Ba mai mult, un prieten cu mijloace. Adică are laborator de testare. Mi-a comunicat că-n pepenii românești testați de el a găsit de 30 de ori mai mulți nitrați decât e maxim admis legal.
Înțeleg că agricultura-i grea și că anul ăsta a fost unul teribil, dar ani ca ăsta sau mai răi o să mai tot fie, și dacă ne batem joc de ce mâncăm, o să avem în plus și problema asta. Dacă aș fi statul român, n-aș mai autoriza nici o piață fără propriul laborator de testare, și dacă aș fi piață, n-aș lăsa pe nimeni să vândă otravă. Iubim produsul românesc, mă tot ambalez să promovez ideea de ani buni, da parcă nici să ne c***m pe noi de dragul ideii nu-i amuzant', a mai menționat bucătarul.