• Aiud 95.2
  • Alba-Iulia 99.7
  • Bacău 88.8
  • Bârlad 104.9
  • Bistrița 97.3
  • Botoșani 91.1
  • Brașov 91.9
  • București 88.0
  • Buzău 96.7
  • Câmpeni 96.2
  • Câmpina 88.6
  • Cluj-Napoca 101.5
  • Constanța 96.9
  • Craiova 92.0
  • Focșani 95.3
  • Piatra Neamț 102.3
  • Ploiești 88.3
  • Râșnov 104.5
  • Sibiu 88.4
  • Sinaia 103.6
  • Tg. Mureș 106.4
  • Timișoara 93.9
  • Tulcea 91.4
Stiri mondene

Adi Ordean rupe tăcerea despre înfiinţarea trupei A.S.I.A. Ce rol a jucat, de fapt, Irina Nicolae, în celebra trupă care a făcut furori în anii 2000

Adi Ordean rupe tăcerea despre înfiinţarea trupei A.S.I.A. Ce rol a jucat, de fapt, Irina Nicolae, în celebra trupă care a făcut furori în anii 2000
Fetele din trupa A.S.I.A au făcut furori cu piesele pe care le-au lansat. Adi Ordean, fondatorul formației, detalii neștiute despre începuturile fenomenului A.S.I.A., dar și cum le-a remarcat pe cele patru artiste.

Anca Neacșu, Sorana Darclee, Irina Nicolae și Anemona Niculescu își reuneau pasiunea pentru muzică în data de 8 martie 1999 când lua naștere trupa A.S.I.A. Cu numeroase piese și un look sexy, componentele trupei au fost admirate ani la rând, până când au ales să o ia pe alt drum. Timp de șapte ani, cele patru artiste au trecut prin numeroase schimbări. În timp ce piesele lor erau fredonate de români la fiecare petrecere, membrele trupei A.S.I.A

urcau tot mai sus în topuri. „Ia cu tine și inima mea și ascunde-o în bagaje pe undeva” sau „Sună periculos, trage fusta mai jos”, sunt doar câteva dintre piesele pe care fetele de la „A.S.I.A” le cântau și, cu siguranță, sunt mulți români care le cunosc. Dacă trupa André era echivalentul Hannei Montana la dublu, fetele A.S.I.A. au fost Spice Girls de România. Adrian Ordean, creierul din spatele înființării trupei A.S.I.A.
a explicat, pentru fanatik.ro cum i-a venit ideea de a face trupa A.S.I.A, dar și cum le-a remarcat pe cele patru artiste.

Eram în luna august 1998, eram la Amara și făceam parte din juriul festivalului. Stăteam pe o bancă în grădina de vară și urmăream repetițiile. Erau pe acolo o grămadă de soliste talentate, care mai de care. Mă gândeam că ar fi bine venite vreo două fete ca backing-vocal la trupa mea de atunci, Schimbul 3.Văd

o fată care era foarte veselă și cu gura mare, ba pe scenă, ba în grădină, ba iar pe scenă. Îi fac un semn și vine la mine. Îi întind mâna și îi spun: `Adi Ordean`. `Irina Nicolae`, răspunde ea. Arăta foarte bine, era frumușică, iar ochii îi sclipeau într-un fel deosebit, mi s-a părut sinceră și cooperantă I-am spus că aș avea nevoie de ea, i-am spus despre ce e vorba, am schimbat numere de telefon.
Apoi i-am zis că mai caut o fată, că mai știu eu una din Tulcea, iar după ce vorbesc și cu ea o să facem o întâlnire. Pe Anca Neacșu, cea din Tulcea, o văzusem în Mamaia la o cârciumă, o grădină de vară, ceva.
Era o blondă frumoasă. Toată lumea își sucea gâtul după ea și mă gândeam că s-ar potrivi bine cu Irina, care era brunetă. Ne-am înțeles bine, așa că am început să mă gândesc și altfel la ele.
Atunci mi-a venit ideea să fac o trupă comercială, un grup feminin. Un grup feminin cu două fete sau cu patru? Ok, cu patru.
Mi se părea că ar fi nevoie de așa ceva pe piață. Zona asta de dance mergea tot mai bine și aducea bani din ce în ce mai mulți. Era nevoie de bani pentru studio, pentru salarii, aparatură, pentru casă, familie și câte și mai câte. Am vrut să văd dacă reușesc să pun pe picioare o trupă comercială, altceva decât făcusem până atunci , povestește Adrian Ordean.

Adi Ordean rupe tăcerea despre înfiinţarea trupei A.S.I.A.
Adi Ordean rupe tăcerea despre înfiinţarea trupei A.S.I.A.

Citește și: Irina Nicolae, momente extrem de dificile. Fosta membră din trupa A.S.I.A, experiență paranormală după ce a suferit un avort: ”Se uita tot timpul într-un colț și zâmbea”

De-a lungul celor 7 ani, în care formația a existat au lasat 7 albume de studiou: A.S.I.A. (1999) Periculos (2000) Nopți albe (2001) Iubiri adevărate (2001) Eu, tu și … Luna de pe cer (2002) Urban (2004) Shanana (2005). Chiar dacă trupa A.S.I.A și-a schimbat componența de mai multe ori pe parcursul anilor, succesul a rămas același. Plecarea unora dintre fetele a fost prilej pentru organizarea unor concursuri televizate, pentru a se găsi cele mai potrivite înlocuitoare.

Trupa A.S.IA. s-a reunit cu ocazia aniversării a 20 de ani de carieră a Ianei Novac

Amintim că Iana Novac a sărbătorit 20 de ani de carieră, iar cu această ocazie a decis să organizeze un concert grandios. Cântăreața și-a sărbătorit cariera într-un mod inedit și a umplut Sala Palatului. Punctul culminant al spectacolului a fost reunirea pe scenă a trupei A.S.I.A, care a surprins pe toți cei prezenți.

"Această idee nu am avut-o eu, ci managerul meu, soțul meu. Când vorbeam de acest spectacol, el a venit cu ideea. Am zis imediat că e o idee grozavă, nu mi-ar fi trecut prin cap niciodată. Le-am sunat, ele imediat au răspuns cu atâta bucurie și atâta bucurie a produs acest moment, nu vă puteți imagina., unt niște suflete minunate Mi-a fost atât de dor de colegele mele, sunt niște fete extraordinare. Vă dați seama? Să ai succes de la 16 ani și unde te duci să te ovaționeze o sală întreagă, să te duci la spectacol cu poliția în față și în spate, să trăiești cu acest succes imens și tu ca și suflet să nu te modifici deloc. Ele sunt mai curate la suflet și mai normale, umane, decât mulți oameni simpli. Le iubesc foarte mult. Îi mulțumesc lui Dumnezeu că am avut șansa să le cunosc.", a declarat Iana.

Trupa A.S.I.A. s-a reunit
Trupa A.S.I.A. s-a reunit[Sursa foto: Facebook]

Citește continuarea aici!

Citește și: ”Am fost dezamăgită!” Irina Nicolae rupe tăcerea și tranșează scandalul cu fostele sale colege. Artista a recunoscut de ce a părăsit trupa A.S.I.A