• Aiud 95.2
  • Alba-Iulia 99.7
  • Bacău 88.8
  • Bârlad 104.9
  • Bistrița 97.3
  • Botoșani 91.1
  • Brașov 91.9
  • București 88.0
  • Buzău 96.7
  • Câmpeni 96.2
  • Câmpina 88.6
  • Cluj-Napoca 101.5
  • Constanța 96.9
  • Craiova 92.0
  • Focșani 95.3
  • Piatra Neamț 102.3
  • Ploiești 88.3
  • Râșnov 104.5
  • Sibiu 88.4
  • Sinaia 103.6
  • Tg. Mureș 106.4
  • Timișoara 93.9
  • Tulcea 91.4
Actualitate

Află cum să porți tricouri cu orice tip de ținută pentru a arăta perfect

Cum să porți tricouri cu orice tip de ținută pentru a arăta perfect
Ținutele de damă sunt întotdeauna elaborate cu grijă, indiferent că vorbim despre a merge în parc, la serviciu, la o cină cu prietenii sau la o gală formală. Fiecare femeie are un dressing cu haine de diferite feluri, culori, modele.

Unele dressing-uri sunt mai bogate, altele mai minimaliste. Indiferent de tipul de garderobă și te tipurile de ținute pe cale le preferi, o piesă, cu siguranță, nu îți lipsește sau nu ar trebui să-ți lipsească: tirocul. Tricoul a devenit una din piesele preferate și indispensabile din dressing-ul oricărei femei. Fie că vorbim de o adolescentă, de o mamă, de o femeie de afaceri sau de bunică, toate aceste femei au măcar un tricou în dulapul lor. De fapt, cu multitudinea de opțiuni pe care o avem în ziua de azi, în ceea ce privește articolele vestimentare, cu siguranță dressing-ul nostru găzduiește mai multe tricouri, de la cele simple și până la cele cu model, cu aplicații deosebite sau chiar cele personalizate. Dar cum poți asorta aceste tricouri la diverse ținute pentru a le purta în diverse situații?

Pentru o ținută sport, asortarea tricoului pare a fi relativ simplă, însă nu toată lumea știe că, dacă faci mișcare, nu poți purta orice tip de tricou. Nu purta tricouri, de exemplu, din materiale sintetice. Acestea te vor face să transpiri extra și îți pot chiar irita pielea, să nu mai vorbim de mirosurile neplăcute. De aceea, te sfătuim să alegi un tricou din bumbac sută la sută. Acesta nu trebuie să fie foarte stramt, pentru că îți va limita mișcările, dar nici extreme de larg. Va trebui să alegi un tricou din bumbac în dimensiunea potrivită. Culoarea? Nu contează…dacă ai echipament de sport, poți asorta tricoul la restul echipamentului dacă dorești. Important este să te simți cofnortabil când alergi sau ai orice alt tip de activitate fizică.

Pentru o ținută casual, ai o gamă mult mai mare de alegere. Poți opta pentru tricouri simple, albe, colorate, cu model sau, tendința momentului, tricouri personalizate. De fapt, pentru o ținută casual, tricourile personalizate pot fi punctul central al ținutei. Acestea pot transmite un mesaj celor din jur, pe lângă faptul că pot forma un look în tendințe. Dacă nu ești un fan al tricourilor personalizate, alege orice alt tip de tricou dorești. Acesta trebuie însă să fie de calitate, bumbac pe cât posibil, și fără detalii prea țipătoare. Asortează tricoul la o pereche de jeanși sau o fustă vaporoasă. Alege teniși sau balerini, o geantă supradimensionată și o eșarfă pe care să o prinzi în stilul anilor ‘50 peste păr. Vei avea o apariție de milioane, cu doar câteva piese simple, clasice și la îndemână în garderoba ta.

Poți purta un tricou la serviciu? Desigur! Dacă jobul tău nu este într-un cadru formal sau funcția ta nu presupune ținute care să respecte un anumit dress code, atunci tricoul poate fi la baza ținutelor tale zilnice. Poți să porți tricoul cu jeans, cu o fustă, cu pantaloni chino. Pentru zilele mai răcoroase, alege un balzer lejer. Tricoul poate fi colorat sau cu model, însă trebuie să fii atentă. Dacă alegi un tricou cu model, ai grijă ca acesta să nu fie ceva ofensator sau un model grafic care să provoace neplăceri în rândul colegilor și, mai ales, șefilor. Ce faci însă dacă la birou se cer întotdeauna ținute formale? Poți alege un tricou? Și în acest caz răspunsul este “Da”! Poți purta un tricou simplu, în alb, negru sau o culoare pastel. Acesta poate fi combinat cu un deux-piece format din fustă creion și sacou sau pantaloni și sacou. Alege o pereche de pantofi cu toc stiletto. Nu uită să optezi pentru o bijuterie discretă.

Pe lângă verighetă, la astfel de ținute mai formale, poți purta o pereche de cercei discreți, pe lobul urechii, și un colier discret sau o broșă. De asemenea, tricoul nu trebuie să fie de calitate proastă, ci din bumbac, de calitate foarte bună și în mărimea potrivită.

Ținuta de gală cu un tricou poate fi o adevărată provocare stilistică, dar nu este un lucru pe care să nu reușim să îl facem. Alege un tricou de calitate. Ar fi bine să-l alegi uni, într-o culoare frumoasă. Îl poți combina cu o fustă din tulle, cu detalii prețioase și o bijuterie statement. Alege, de asemenea, o pereche de sandale și un clutch metalizat. Tricoul alb este, de obicei, cel mai bun aliat al tău în acest sens. Alege unul cu guler bărcuță, pentru a sublinia frumos forma gâtului. De asemenea, poți combina un tricou cu o perche de pantaloni largi, din satin, cu buzunare, păstrând aceleași detalii ca mai sus. Dacă tricoul este alb, poți alege o pereche de pantaloni într-o culoare puternică precum verde, fucsia sau albastru ciel.

Aceste patru ținute pot fi combinate perfect cu un tricou. Cum spuneam, trebuie să alegi de fiecare dată tricouri de calitate. Bumbacul este regele când vine vorba de tricouri. Acesta este un material natural, care cade bine dacă piesă vestimentară este aleasă în mărimea potrivită. În plus, bumbacul este un material respirabil, hipoalergenic și ușor de întreținut.

Îți recomandăm, așadar, să arunci o privire în garderoba ta. Vezi ce și câte tricouri ai. În mod ideal ar trebui să ai un tricou alb, unul negru și câteva tricouri care crezi că se potrivesc ținutelor tale. Nici tricourile personalizate nu ar trebui să fie absente din garderobă, deoarece, cu acestea, poți transmite un mesaj în anumite situații sau pot fi piese statement pentru anumite ținute casual. Cu tricoul potrivit, poți merge de pe pista de alergare până la covorul roșu al unei gale formale!