• Aiud 95.2
  • Alba-Iulia 99.7
  • Bacău 88.8
  • Bârlad 104.9
  • Bistrița 97.3
  • Botoșani 91.1
  • Brașov 91.9
  • București 88.0
  • Buzău 96.7
  • Câmpeni 96.2
  • Câmpina 88.6
  • Cluj-Napoca 101.5
  • Constanța 96.9
  • Craiova 92.0
  • Focșani 95.3
  • Piatra Neamț 102.3
  • Ploiești 88.3
  • Râșnov 104.5
  • Sibiu 88.4
  • Sinaia 103.6
  • Tg. Mureș 106.4
  • Timișoara 93.9
  • Tulcea 91.4
Stiri

Alain Delon a fost condus pe ultimul drum! Unde a fost înmormântat marele actor: ”Am respectat întru totul cerințele”

Alain Delon a fost condus pe ultimul drum într-o ceremonie discretă
Alain Delon a fost condus pe ultimul drum într-o ceremonie discretă
Alain Delon a fost înmormântat într-un cadru extrem de restrâns pe proprietatea sa din Douchy.

Alain Delon a fost condus pe ultimul drum sâmbătă, într-o ceremonie discretă pe proprietatea sa din apropierea localității Douchy, Franța. Deși și-a dorit ca înmormântarea sa să fie una simplă, precum a oricărei persoane obișnuite, atenția mediatică și prezența fanilor săi au transformat acest eveniment într-unul mult comentat și emoționant.

Alain Delon a fost condus pe ultimul drum

În timp ce mass-media și admiratorii săi s-au adunat în fața porților impunătoare ale reședinței sale de la țară, cunoscută sub numele de La Brûlerie, familia lui Alain Delon a respectat dorința actorului ca ceremonia să fie organizată în cel mai strict cadru intim.

Doar un cerc restrâns de rude și prieteni apropiați au fost prezenți la slujba funerară, drumul principal către domeniu fiind închis de poliție și jandarmi cu câteva ore înainte de începerea ceremoniei. La porțile înalte ale proprietății, nume cunoscute au fost văzute trecând în SUV-uri luxoase cu geamuri fumurii, iar jurnaliștii prezenți încercau să ghicească identitatea fiecărei persoane. Printre cei care au participat la înmormântare s-au numărat Rachida Dati, ministrul Culturii, Paul Belmondo, fiul rivalului său din film, Jean-Paul Belmondo, și actorul Vincent Lindon, care a citit un text emoționant în timpul ceremoniei.
Între timp, localnicii și admiratorii lui Delon și-au exprimat afecțiunea printr-un adevărat zid de flori, care a crescut treptat pe porțile de la intrare în zilele ce au urmat decesului actorului. Sâmbătă, chiar și sub căldura toridă, oamenii au continuat să depună flori și să își aducă omagiul, unii dintre ei fiind atât de afectați de temperaturile ridicate încât au avut nevoie de îngrijiri medicale.

Lacrimi și flori la La Brûlerie în memoria lui Alain Delon
Lacrimi și flori la La Brûlerie în memoria lui Alain Delon

Fanii au venit să-și ia rămas bun de la Alain Delon

Cu toate că Alain Delon nu și-a dorit o ceremonie națională, mulți fani au simțit nevoia de a fi prezenți în apropierea locului unde s-a desfășurat înmormântarea, aducând buchete de flori și semnând o carte de condoleanțe amplasată lângă poartă. Un grup de fani a organizat un minut de reculegere înainte de a cânta celebra melodie „Paroles Paroles”, interpretată de Delon și Dalida în 1973, într-un moment de profundă emoție care a coincis cu apariția unei ploi torențiale.

Printre cei care au venit de departe pentru a-și lua rămas bun de la actor s-a numărat și Mimi Decuypere, care a călătorit aproape 400 de kilometri pentru a fi prezentă. „Era foarte important pentru mine să fiu aici”, a spus ea. „Alain Delon a fost o prezență constantă în viața mea încă din copilărie. A fost idolul meu și am urmărit toate filmele lui de nenumărate ori. A fost marea iubire a vieții mele.”
Alain Delon a avut o legătură specială cu animalele sale de companie, iar dorința lui inițială a fost ca tovarășul său canin, un malinois belgian pe nume Loubo, să fie înmormântat alături de el. Cu toate acestea, în urma protestelor din partea activiștilor pentru drepturile animalelor, cei trei copii ai actorului Anthony, Anouchka și Alain-Fabien au decis să păstreze câinele în familie. Încă nu se știe cu exactitate care dintre ei va prelua îngrijirea lui Loubo, având în vedere disputele publice recente dintre frați cu privire la tatăl lor.

Alain Delon, înmormântat în liniște
Alain Delon, înmormântat în liniște

Citește și: Alain Delon, personalitate controversată și simbol al cinematografiei franceze! Marele actor s-a stins din viață la 88 de ani

Unde a fost înmormântat Alain Delon

Slujba funerară a fost oficiată de preotul catolic Jean-Michel Di Falco, un vechi prieten al actorului, care a fost alături de Alain Delon și la înmormântarea altor personalități dragi acestuia, inclusiv partenera sa de viață, actrița Mireille Darc, și muzicianul Charles Trenet. După ce a obținut o aprobare specială de la autoritățile locale, Delon a fost îngropat în capela pe care și-a construit-o pe proprietatea sa, unde se află deja rămășițele a peste 35 dintre câinii săi. Prefectul Sophie Brocas a precizat că toate măsurile necesare au fost luate pentru a asigura respectarea dorinței familiei de a păstra intimitatea ceremoniei. „Am respectat întru totul cerințele familiei”, a declarat ea în fața jurnaliștilor prezenți la intrarea pe proprietate.  La final, fiii lui Delon, Anthony și Alain-Fabien, au ieșit pentru a mulțumi celor care au venit să își ia rămas bun de la tatăl lor, un om care a lăsat o amprentă de neșters asupra cinematografiei franceze și asupra inimilor multor oameni din întreaga lume. Alain Delon a fost una dintre figurile emblematice ale cinematografiei franceze din anii 1960, jucând în filme de neuitat precum „Plein Soleil”, „Le Samouraï” și „Rocco și frații săi”. Deși în ultimii ani s-a retras din viața publică, mai ales după ce a suferit un accident vascular cerebral în 2019 și a fost diagnosticat cu limfom în 2022, amintirea sa va continua să trăiască prin operele sale cinematografice și prin impactul pe care l-a avut asupra celor care l-au cunoscut și l-au admirat.

Alain Delon, înmormântat pe proprietatea sa, în mijlocul celor care l-au iubit
Alain Delon, înmormântat pe proprietatea sa, în mijlocul celor care l-au iubit

Citește și: Când și unde va fi înmormântat Alain Delon? Marele actor a decis înainte de moartea sa că nu va avea un omagiu național