• Aiud 95.2
  • Alba-Iulia 99.7
  • Bacău 88.8
  • Bârlad 104.9
  • Bistrița 97.3
  • Botoșani 91.1
  • Brașov 91.9
  • București 88.0
  • Buzău 96.7
  • Câmpeni 96.2
  • Câmpina 88.6
  • Cluj-Napoca 101.5
  • Constanța 96.9
  • Craiova 92.0
  • Focșani 95.3
  • Piatra Neamț 102.3
  • Ploiești 88.3
  • Râșnov 104.5
  • Sibiu 88.4
  • Sinaia 103.6
  • Tg. Mureș 106.4
  • Timișoara 93.9
  • Tulcea 91.4
Lansări muzicale

Alin Oprea rupe tăcerea cu privire la scandalul cu Tavi Colen: ”Mă priviți și îmi spuneți dacă arăt a om alcoolic”

De ce s-a destrămat, de fapt, trupa Talisman
De ce s-a destrămat, de fapt, trupa Talisman
Alin Oprea a răspuns acuzațiilor aduse de Tavi Colen, după ce a părăsit trupa Talisman. Între cei doi a izbucnit atunci un scandal de proporții despre care nici unul dintre ei nu a dorit inițial să vorbească.

Alin Oprea a vorbit în cadrul emisiunii „40 de întrebări cu Denise Rifai” de pe Kanal D despre motivele care au dus la destrămarea trupei Talisman și la decizia lui Tavi Colen de a părăsi formația.

Alin Oprea rupe tăcerea cu privire la acuzații aduse de Tavi Colen

Tavi Colen a invocat trei motive atunci când a ales să părăsească trupa Talisman și a dezvăluit în presă că acestea ar fi fost legate de problemele de consum de alcool ale lui Alin Oprea înainte de spectacole, situație care l-a pus pe Colen în postura de a-l proteja pe acesta de presă, prezența constantă

și intruzivă a soției lui Oprea la concerte, care intervenea direct în performanțele lui Colen, și pierderea unui contract de publicitate extrem de avantajos, din cauza lui Alin Oprea, care a revendicat drepturile de autor asupra piesei „Atât de simplu” fără a dori să împartă beneficiile cu restul trupei. Acum, Alin Oprea a clarificat acuzațiile aduse de fostul coleg de trupă și a precizat realizările comune de-a lungul timpului. Artistul pune la îndoială motivele invocate de Colen după părăsirea trupei, întrebându-se de ce acesta a așteptat cinci ani pentru a-și exprima nemulțumirile.
Alin Oprea a mai spus că nu ar trebui să existe reproșuri între ei după atâția ani de colaborare de succes, pentru că anii '90 a fost o perioadă de aur pentru trupa Talisman. „La momentul plecării lui Tavi Colen din formația Talisman, el a declarat de-a lungul timpului că a avut trei condiții. Trebuie să ne reamintim faptul că Tavi Colen a plecat de la formația Talisman la finalul anului 2006, iar până în anul 2011, când a izbucnit scandalul Talisman, aceste condiții au trecut 5 ani.
Ce a făcut Tavi Colen în acești cinci ani? S-a trezit după 5 ani că a fost nedreptățit sau că beam sau că îl deranja fosta soție? Este foarte important de știut! Dacă era nedreptățit în vreun fel, avea o grămadă de variante să-și recâștige drepturile, există justiție, nu împărțim nimic în presă. Nu știu dacă ați observat, dar de aproape 20 de ani de când Tavi Colen a plecat de la formația Talisman, eu nu am declarat absolut nimic, nici despre ce a declarat el și nici n-am făcut vreo acuzație, efectiv am fost în silențio stampa.
Cred că amândoi ar trebui să-i mulțumim lui Dumnezeu pentru faptul că ne-a dat posibilitatea de a avea aceste realizări mărețe împreună. Cred că ar trebui ca unul să-i mulțumim celuilalt în acest moment pentru faptul că am trăit niște momente extraordinare împreună. Cred că nu ar trebui să ne reproșăm nimic la acest moment, unul celuilalt, atâta timp cât noi doi, în anii '90, așa cum am fost, buni sau răi, frumoși sau urâți, am reușit să fim cel mai important fenomen muzical al anilor '90, să luăm discuri de platină și de aur, să avem milioane de albume vândute, să umplem zeci de stadioane cu zeci de mii de
oameni. Cred că orice fel de reproș adus unul celuilalt este inutil după 20 de ani.”,
a declarat Alin Oprea la ”40 de întrebări cu Denise Rifai”.

Alin Oprea a vorbit despre scandalul cu Tavi Colen
Alin Oprea a vorbit despre scandalul cu Tavi Colen

Citește și: Cum arată casa Medanei și a lui Alin Oprea? Artistul locuiește într-o vilă cu aspect regal, alături de soția lui

Cine a compus, de fapt, piesele trupei Talisman

Alin Oprea a dezvăluit că majoritatea pieselor trupei Talisman au fost compuse de el, inclusiv hitul „Atât de singur”, care a avut mare succes. Totuși, există câteva excepții, precum piesa „Numai una”, compusă de Guilelm Șorban în 1897, și „Eu te-am iubit”, creată de Maria Petchescu. În ceea ce privește zvonurile legate de consumul său de alcool, artistul a negat că ar fi fost dependent și afirmă că bea moderat și nu este alcoolic. Cu toate acestea, el este de acord cu Tavi Colen în privința intervențiilor fostei soții și a recunoscut că ea a creat un mediu de lucru tensionat și dificil. ”Eu am compus toate melodiile trupei Talisman, de la prima piesă, 'Atât de singur', care a fost hitul nostru cel mai mare, până la ultima melodie. Deci, piesele sunt compuse de mine, cu una, două, trei excepții. Două excepții foarte importante: piesa 'Numai una', pe care mulți oameni cred că este compusă de Phonix și preluată de Talisman, este, de fapt, compusă de Guilelm Șorban în 1897, deci nu mai avem ce discuta. Iar melodia 'Eu te-am iubit' este compusă de doamna Maria Petchescu.(...) Am fost un om care a băut alcool ca oricare altul. Nici puțin, nici mult, civilizat, este simplu: mă priviți și îmi spuneți dacă arăt a om alcoolic. Vă uitați la mine și la ce am realizat în urma carierei mele și îmi spuneți dacă un alcoolic ar putea să facă astfel de lucruri și multe altele. Dacă cineva îmi răspunde că da, atunci înseamnă că alcoolul mi-a făcut foarte bine și îl recomand tuturor, dar nu este așa. Nimeni nu căra pe nimeni.(...) Aici avea dreptate Tavi. Erau momente în care ea intervenea între noi și, practic, era o luptă de orgolii între ei doi, pe nimic altceva decât pe monopolul asupra mea.”, a mai spus artistul.

Citește și: Alin Oprea, de la “Talisman”, vine duminică la “40 de întrebări cu Denise Rifai”