- Aiud 95.2
- Alba-Iulia 99.7
- Bacău 88.8
- Bârlad 104.9
- Bistrița 97.3
- Botoșani 91.1
- Brașov 91.9
- București 88.0
- Buzău 96.7
- Câmpeni 96.2
- Câmpina 88.6
- Cluj-Napoca 101.5
- Constanța 96.9
- Craiova 92.0
- Focșani 95.3
- Piatra Neamț 102.3
- Ploiești 88.3
- Râșnov 104.5
- Sibiu 88.4
- Sinaia 103.6
- Tg. Mureș 106.4
- Timișoara 93.9
- Tulcea 91.4
"Am scos din 'pălărie' alt secret din bucătărie". Cum puteți face cozonacii dospiți la rece?! Preparatul va ieși perfect dacă respectați sfatul Gabrielei Cristea - VIDEO
Gabriela Cristea a făcut publică rețeta de cozonaci dospiți la rece, fiind una dintre vedetele autohtone care adoră să gătească. Chiar dacă rețeta de cozonac dospit la rece este una mai puțin cunoscută printre gospodine, soția lui Tavi Clonda ne-a convins că merită cu prisosință încercat. Prin intermediul unui video postat pe pagina sa de Facebook, vedeta TV le-a dezvăluit fanilor alt secret din bucătăria sa.
"Am scos din “pălarie” alt secret din bucătărie.
Iată de ce ingrediente vei avea nevoie pentru a te bucura de un preparat pufos
530 de grame de făină
120 de mililitri de lapte rece
5 ouă
25 de grame de drojdie
150 de grame de unt
sare
80 de grame de zahăr
esență de rom și vanilie
coajă de portocală și
250 de grame de ciocolată mărunțită
400 de grame de nucă mărunțită
3 ouă
200 de grame de zahăr.
Vezi în VIDEO de mai jos toate detaliile despre ingrediente și timpul de așteptare pentru acest deliciu.
Gabriela Cristea, secretul pentru a nu se arde cozonacii în cuptor
Atunci când un aluat de cozonac este bine frământat, acesta face “bășicuțe” în aer, după cum a menționat prezentatoarea în clipul său video, postat acum ceva timp pe rețelele sociale. Se întinde crema peste aluatul de cozonac, apoi se taie foaia în două, se rulează fiecare parte și se împletește. Cozonacii se pun în tavă, după care se lasă din nou la dospit.
Un secret al Gabrielei Cristea este că acoperă tăvile pline cu pungi de plastic, după care le pune din nou în cuptorul cald, unde are loc dospirea finală, care durează aproximativ o oră și jumătate. Înainte de coacere, cozonacii se ung cu albuș de ou frecat cu un praf se sare, chiar înainte de a-i băga la cuptor. Prezentatoarea TV coace cozonacii la 170 – 175 °C, iar timp de 25 de minute nu deschide cuptorul.“Le pun capace din folie de aluminiu, ca să nu se radă, scad temperatura și pentru încă 25 de minute ii coc la aproximativ 165 de grade”, a mai precizat Gabriela Cristea. La final, cozonacii se ung cu apă și zahăr pentru a fi moi și lucioși.