- Aiud 95.2
- Alba-Iulia 99.7
- Bacău 88.8
- Bârlad 104.9
- Bistrița 97.3
- Botoșani 91.1
- Brașov 91.9
- București 88.0
- Buzău 96.7
- Câmpeni 96.2
- Câmpina 88.6
- Cluj-Napoca 101.5
- Constanța 96.9
- Craiova 92.0
- Focșani 95.3
- Piatra Neamț 102.3
- Ploiești 88.3
- Râșnov 104.5
- Sibiu 88.4
- Sinaia 103.6
- Tg. Mureș 106.4
- Timișoara 93.9
- Tulcea 91.4
Americanii vor consuma roșii mov, modificate genetic! Motivul pentru care au schimbat culoarea și care sunt criticile legate de consumul lor
Americanii sunt pregătiți să consume un nou tip de roșii. Recent, a fost aprobată producția de roșii mov, modificate genetic și se așteaptă ca până anul viitor să apară în magazinele alimentare americane. Cu toate acestea, decizia Departamentului pentru Agricultură al Statelor Unite ale Americii a generat numeroase critici.
Citeste si: 20 septembrie 2022: Ziua băuturii „punch”. O rețetă inedită
Care este motivul pentru care au schimbat culoarea roșiilor?
Americanii ar putea consuma roșii mov, modificate genetic după ce producția lor a fost aprobată de Departamentului pentru Agricultură al Statelor Unite ale Americii(UDSA). Oamenii de știință susțin că acest tip de roșii rezistă mai mult decât cele obișnuite și sunt mai sănătoase.
Specialiștii de la USDA au anunțat într-un comunicat de presă că roșii pot fi cultivate în siguranță și măsura schimbării culorii este datorată încercării de a spori calitatea nutrițională.
Citeste si: Ananasul roz, creat după 12 ani de cercetări. Cât costă fructul exotic
„Fructul a fost modificat pentru a-i schimba culoarea şi a-i spori calitatea nutriţională. Din punctul de vedere al riscului fitosanitar, această plantă poate fi cultivată şi utilizată în siguranţă în reproducere în Statele Unite”, a declarat USDA.
Se pare că schimbarea culorii din roșu în mov provine din antociani.
John Centre din Marea Britanie a explicat că numele de antociani se referă la un antioxidant despre care oamenii de știință cred că luptă împotriva cancerului și transformă fructele din culoarea clasică în violet intens. Se spune că și alte fructe și legume, precum ceapa roșie sau chiar roșiile obișnuite, oferă beneficiile antocianilor.Un grup de oameni de știință, printre care se numără și biochimistul și profesorul Cathie Martin oferă americanilor un superfruct prin producerea de fructe cu gust de roșii, care au un nivel ridicat de antioxidant.
Se pare că profesorul Martin a reușit să dezvolte roșia acum mai bine de 10 ani „prin ingineria unui comutator genetic precis, derivat dintr-o floare comestibilă”.Criticile apărute în urma aprobării de către USDA
Ultimul pas pentru ca roșia mov să poată fi distribuită în magazine este aprobarea de către Administrația pentru Alimente și Medicamente. Totuși, oamenii sunt îngrijorații că alimentele modificate genetic ar putea avea urmări negative asupra sănătății.
Citeste si: 16 septembrie 2022: Ziua Guacamole. Rețeta tradițională
Norfolk Plant Sciences este o companie cu sediul în SUA înființată de Martin și Jonathan Jones, și va iniția anul viitor o serie de teste pentru a afla cât de mare este numărul persoanelor interesate de consumul de roșii mov. „Este foarte abstract, greu de înţeles”, a declarat Nathan Pumplin, directorul general al afacerii comerciale Norfolk, „Dar o roşie mov – fie alegi să o consumi, fie alegi să nu o consumi”, a spus afaceristul american, evidențiind că decizia consumului aparține fiecăruia.