Florin Piersic, emblema teatrului și a filmului românesc, a fost la Ierusalim pentru prima dată în urmă cu 49 de ani. În cadrul unui interviu oferit recent, marele actor a mărturisit că atunci când a pășit pe locurile sfinte pentru prima dată, s-a pornit o ploaie din senin. În condițiile în care în Israel plouă foarte rar, maestrul a luat-o ca pe un semn divin.
"Dacă regret ceva că vine Paștele, e numai faptul că nu pot să plec în Țara Sfântă, știind ce tulbure e situația acolo. E greu să mă duc, pentru că nu vreau să se întâmple ceva. Numai pentru faptul că eu sunt îndrăgostit de locurile sfinte, unde am fost de 44-45 de ori. M-am rugat, am fost la mormântul Domnului nostru Iisus Hristos.
Citește și: Cum a reacționat Florin Piersic când a aflat că George Burcea a primit rolul lui Alexandru Ioan Cuza
Florin Piersic și-a dorit foarte mult ca fiecare gând, amintire sau lecție pe care o întipărește pe hârtie să provoace emoții. Să facă cititorul să simtă, să-l doară, să-și plângă sufletul, dar să-l și amuze, să râdă de experiențele vieții. În altă ordine de idei, cartea maestrului este scrisă într-un balans continuu între plânsete și râsete.
"Nu m-aș reîntoarce în nicio perioadă. Eu nu pot să mă întorc într-o altă perioadă a vieții mele pentru că m-am întors deja. De fiecare dată când am scris, pentru că mi-a venit într-o zi, la îndemnul colegilor, prietenilor mei, oameniilor care sunt în jurul meu, și sunt destul de mulți, care mi-au zis că mie îmi place să povestesc, că nu îmi tace gura, că am întâmplări, am cunoștințe, am oameni pe care i-am întâlnit, pe care i-am văzut, pe care nu i-am cunoscut poate personal, dar mi-a făcut plăcere să îi văd, să mă întâlnesc cu ei. Astfel că m-au întrebat de ce nu scriu. (...)Le-am spus că nu sunt eu de scris. Am zis că eu nu sunt autor. Eu sunt actor. Eu știu care este profesia mea. Profesia mea este asta, de actor. Autor de carte e greu, trebuie să fii un om extraordinar ca să poți să scrii. Am cunoscut scriitori excepționali. Nu vreau să îi enumărm acum, dar toată lumea îi știe pentru că ei au făcut deliciul tinereții mele și al maturității mele, chiar și ale bătrâneții mele. Pentru că pe toți i-am iubit, le-am citit cărțile. Ca să revin la întrebarea ta, dacă m-aș întoarce înapoi. N-am cum să mai fac chestia asta pentru că nu vreau să spun ce vârstă am. Cu toate că lumea știe. Vârsta mea este foarte fragedă. Am 88 de ani. Sunt mândru că totuși, din generația mea, sunt unul dintre singurii care am putut cât de cât să mă bucur de ceea ce se întâmplă încă cu mine. Nu mă întorc în timp decât cu gândul și cu întâmplările pe care le am. Am o singură calitate mare. Am memorie”, spunea Florin Piersic, în urmă cu ceva timp.