Close sidebar
Stiri mondene

Andrei Petroff, vloggerul care i-a păcălit pe influenceri cu farsa "brânza regelui", primele declarații după ce a stârnit multă revoltă în rândul creatorilor de conținut: "Promovează tot ce le trece prin cale"

Andrei Petroff, vloggerul care i-a păcălit pe influenceri cu farsa "brânza regelui"

"Le-am dat oportunitățile să se prindă că ce le-am trimis nu era un produs real, dacă ar fi căutat pe Google și-ar fi dat seama". Vloggerul care i-a păcălit pe influenceri cu farsa ”brânza regelui” a declarat că scopul său nu a fost să își bată joc, ci să demonsteze faptul că unii creatori de conținut din România promovează produse fără să se gândească la impactul negativ pe care reclama lor îl poate avea asupra oamenilor.


In articol:

Andrei Petroff, un tânăr creator de conținut şi om de marketing, a reușit să păcălească niște influenceri să promoveze un produs care nu există: „ Brânza Regelui Carol al III-lea ”, de la Curtea Regală a României( o instituție care, de asemenea, nu există).

Nume din showbiz, precum Oana Roman sau Ana Morodan, cu sute de mii de fani, au făcut postări după ce au primit cadou o bucată de brânză Camembert, prezentată de vlogger drept o brânză făcută de călugări la o mănăstire din satul săsesc Cloașterf, în cinstea Regelui Carol al III-lea. În realitate, tânărul a folosit o brânză camembert, de origine poloneză, pe care a cumpărat-o cu doar 7 lei și pe care ambalat-o într-o hârtie simplă maro, legată cu o sfoară și închisă cu un sigiliu. 

Andrei Petroff, vloggerul care i-a păcălit pe influenceri cu farsa "brânza regelui", primele declarații după ce a stârnit multă revoltă în rândul creatorilor de conținut
Andrei Petroff

Citește și: Cum poate scăpa nepedepsit vloggerul care s-a dat drept "Curtea Regală" ca să păcălească influencerii din România?! Ce riscă tânărul care a trimis pachetele cu "brânza regelui": "Ar trebui să existe măcar un cod deontologic"| EXCLUSIV

Vloggerul a vrut să demonstreze că sunt influenceri care promovează orice produs:" Scopul nu a fost și nu este să îmi bat joc de niște oameni"

Vloggerul a stârnit multă revoltă în rândul influencerilor în urma farsei, iar acum nu a ezitat să reacționeze. Andrei Petroff a spus că există influenceri care dau credibilitate unor țepe sau unor produse sau servicii care îi pot afecta. Mai mult, tânăr a menționat că greșelile pe care le-a avut în scrisoare au fost, de fapt, indicii înspre influenceri, pentru a le da oportunitatea să vadă că este o farsă.

”Am publicat acum câteva zile un video pe canalul meu de Youtube în care arăt cum am păcălit o mână de influenceri să promoveze un produs inventat de mine, numit brânza regelui. În mai puțin de 48 de ore, video-ul s-a viralizat și a generat peste 100 de mii de vizualizări.  Adevărul pe care l-am constatat, și de la care a plecat această idee, e că influencerii din România au promovat și continuă să promoveze tot ce le trece prin cale, indiferent de impactul negativ pe care reclama lor îl poate avea asupra urmăritorilor care o văd.(...) Scopul nu a fost și nu este să îmi bat joc de niște oameni.  Le-am dat oportunitățile să se prindă că ce le-am trimis nu era un produs real, dacă ar fi căutat pe Google și-ar fi dat seama că șeful de cabinet nu apare nicăieri, că blazonul nu e cel real, că adresa de e-mail nu e una oficială, că brand-ul Curtea Regală a României nu există”, a declarat vloggerul Andrei Petroff.

Andrei Petroff, vloggerul care i-a păcălit pe influenceri cu farsa "brânza regelui", primele declarații după ce a stârnit multă revoltă în rândul creatorilor de conținut
Andrei Petroff

Citește și: „Să răspundă legal pentru ce face” Oana Roman, singura vedetă care a demascat vloggerul care a trimis influencerilor pachete false. Tânărul s-a dat drept Curtea Regală a României

Pe canalul de Youtube, tânărul Andrei Petroff cu haine de călugăr a publicat și imagini, dar și momente din videourile în care influencerii, printre care Ana Morodan, Oana Roman, Faiăr sau Claudisky, sunt măguliți de onoarea de a promova pe canalele lor de Youtube sau pe Instagram/Facebook/TikTok „  brânza regelui  ”. Entuziasmul îl puteți auzi în videoul de mai jos.