- Aiud 95.2
- Alba-Iulia 99.7
- Bacău 88.8
- Bârlad 104.9
- Bistrița 97.3
- Botoșani 91.1
- Brașov 91.9
- București 88.0
- Buzău 96.7
- Câmpeni 96.2
- Câmpina 88.6
- Cluj-Napoca 101.5
- Constanța 96.9
- Craiova 92.0
- Focșani 95.3
- Piatra Neamț 102.3
- Ploiești 88.3
- Râșnov 104.5
- Sibiu 88.4
- Sinaia 103.6
- Tg. Mureș 106.4
- Timișoara 93.9
- Tulcea 91.4
Prognoza meteo ANM: Când va ninge în România și la ce temperaturi trebuie să ne așteptăm în perioada următoare?
Termometrele au indivat valori ale temperaturilor nobișnuit de mari pentru această perioadă a anului, iar românii au uitat deja că ne aflăm în prim lună de iarnă. Meteorologii revin, totuși, cu noi explicații cu privire la când va ninge în România, dar și posibilitatea ca furtuna arctică să își facă apariția și în țara noastră. În plus, Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a anunțat și care sunt temperaturile la care trebuie să ne așteptăm în perioada următoare.
Ce anunță meteorologii pentru perioada următoare?
Românii nu pot spune că au simțit venirea iernii, chiar dacă ne aflăm la finalul lunii decembrie. Temperaturiile ridicate sunt destul de neobișnuite pentru această perioadă, însă meteorologii anunță vestea pe care a așteptat-o toată lumea.
„În ultimele zile ale acestui an, dar și în debutul anului 2023, vremea va fi deosebit de caldă. Valorile maxime, în următoarele zile, se vor situa între 6...14 grade. Chiar și în noaptea de Revelion vom avea temperaturi minime pozitive, cu cele mai ridicate valori în partea de vest a țării, până la 6-7 grade. În restul regiunilor, valori între 0-5 grade. Inclusiv în Capitală valorile vor fi pozitive, între 2-4 grade. Am avut cea mai călduroasă zi de 25 decembrie, cel puțin pentru Capitală, din istoria măsurătorilor meteorologice. Până în jurul datei de 10 ianuarie temperaturile rămân ridicate. Începând din a doua parte a iernii, cam de pe 16 ianuarie, am putea avea și intervale în care să apară fenomenele specifice iernii: strat de zăpadă și în zone mai joase de relief și viscol”, a declarat Elena Mateescu.
Furtuna artică, un fenomen extrem care a șocat pe toată lumea, a făcut ravagii în Statele Unite ale Americii în această perioadă, însă meteorologii au anunțat dacă aceasta va ajunge și în România. Mai mult chiar, au fost înregistrate și decese din cauza zăpezii și a înghețului.
”Masa de aer polar în zona respectivă asociată cu gradul de umezeală au determinat geneza şi modul de manifestare a ciclonului care afectează acum această parte a globului.