- Aiud 95.2
- Alba-Iulia 99.7
- Bacău 88.8
- Bârlad 104.9
- Bistrița 97.3
- Botoșani 91.1
- Brașov 91.9
- București 88.0
- Buzău 96.7
- Câmpeni 96.2
- Câmpina 88.6
- Cluj-Napoca 101.5
- Constanța 96.9
- Craiova 92.0
- Focșani 95.3
- Piatra Neamț 102.3
- Ploiești 88.3
- Râșnov 104.5
- Sibiu 88.4
- Sinaia 103.6
- Tg. Mureș 106.4
- Timișoara 93.9
- Tulcea 91.4
Au apărut primele roșii românești în piețe. Cât costă 1kg de roșii oltenești. Și prețul la castraveți s-a triplat față de anul trecut

Primăvara anului 2025 vine cu prețuri triple față de anul trecut pentru roșiile și castraveții românești din piețe. Cumpărătorii se pot bucura de legumele cultivate la noi în țară, mai aromate și mai gustoase, contra unor sume exorbitante în această perioadă a anului. Iată cât sunt nevoiți românii să plătească dacă vor să aibă legume prospete pe masă la final de martie.

Cât costă 1 kg de roșii românești la final de martie 2025?
Primele roșii românești au ajuns în piețele din toată țară la prețuri mult mai mari față de anul trecut. Având în vedere că acestea ar fi trebuit să ajungă pe tarabe abia în luna mai, prețurile lor sunt pe măsură. Comercianții spun că acestea se datorează prețurilor ridicate la facturile la energie, scăderii producției din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile și eforturile depuse pentru recoltare.
În Alba Iulia, un kilogram de roșii oltenești se vinde cu 55-65 de lei, potrivit ziarulunirea.ro. Bucureștenii trebuie să plătească și ei nu mai puțin de 70 de lei pentru un kilogram de roșii românești în piețele din Capitală. La tarabe se găsesc și roșii din Grecia, iar pentru 1 kg, cumpărătorii trebuie să plătească în jur de 30 de lei. La același preț se găsesc și roșii bio sau eco în supermaketuri în acest moment.

La ce treburie să se aștepte românii în piețe?
Prețurile nu s-au triplat doar la roșiile românești, ci și la castraveți, deoarece un kilogram a ajuns să coste luna aceasta între 25 și 35 de lei.
Românii sunt nevoiți să plătească mai mult dacă vor să aibă legume proaspete pe masă, deoarece și cele de sezon s-au scumpit. Prețul unei legături de ceapă pornește de la 4 lei, în timp ce legătura de ridichi este 4-5 lei, iar salata verde, 5 lei. Varza nouă se vine și ea cu 15 lei kilogramul. Pentru o caserolă de căpșuni calitatea I din Grecia, românii vor fi nevoiți să plătească în jur de 28 de lei.