• Aiud 95.2
  • Alba-Iulia 99.7
  • Bacău 88.8
  • Bârlad 104.9
  • Bistrița 97.3
  • Botoșani 91.1
  • Brașov 91.9
  • București 88.0
  • Buzău 96.7
  • Câmpeni 96.2
  • Câmpina 88.6
  • Cluj-Napoca 101.5
  • Constanța 96.9
  • Craiova 92.0
  • Focșani 95.3
  • Piatra Neamț 102.3
  • Ploiești 88.3
  • Râșnov 104.5
  • Sibiu 88.4
  • Sinaia 103.6
  • Tg. Mureș 106.4
  • Timișoara 93.9
  • Tulcea 91.4
Stiri mondene

Avocatul fraților Sterp, primele declarații despre implicarea acestora în dosarul de înșelăciune: ”Li s-a prezentat o afacere legală”. În ce situație se află acum

Culiță și Iancu Sterp, duși în fața procurorilor
Culiță și Iancu Sterp, duși în fața procurorilor [Sursa foto: Facebook]
Culiță și Iancu Sterp au ajuns să fie implicați într-un dosar de înșelăciune cu un prejudiciu destul de mare. Ce spune avocatul acestora despre întreaga situație?

Imediat după ce Parchetul de lângă Judecătoria Timișoara a emis un comunicat referitor la un dosar de înșelăciune în care sunt citați Culiță și Iancu, avocatul celor doi a venit cu câteva precizări în acest sens. Conform primelor informații, artistul și fratele său au fost audiați în urma unei activități de publicitate în care prejudiciul se ridică la 400.000 de euro. Pe lângă frații Sterp, au fost aduși la audieri 11 suspecți, dintre care doi sunt acum urmăriți penal. 

Citește și: Cansu Dere, motivul absenței din mediul online: ”Nu am vrut să îngrijorez pe nimeni!”. Ce se întâmplă, de fapt, cu actrița principală din serialul „Infidelul”

Culiță și Iancu Sterp, duși în fața procurorilor
Culiță și Iancu Sterp, duși în fața procurorilor[Sursa foto: Facebook]

Culiță și Iancu Sterp, duși în fața procurorilor. Au făcut promovare unei societăți comerciale ilegale

Culiță și Iancu Sterp ar fi promovat pe rețelele sociale activitatea unei societăți comerciale care promitea oamenilor ce voiau să investească bani, returnarea unei sume duble, în maxim 3 zile.

De fapt, afacerea fantomă „vândută” ca fiind una „foarte” profitabilă nici nu a existat în realitate. Niciun „investitor” nu a câștigat nimic, ci doar au căzut în capcană și au pierdut banii. În realitate, sumele obținute de la persoanele care le-au căzut în plasă au fost transferate în conturi din Republica Moldova. Iar cei care-i primiseră nu mai răspundeau la mesaje. Avocatul susține că împotriva cântărețului și a fratelui său nu a fost luată nicio măsură preventivă.

Citește și: Ghinionul se ține scai de Culiță Sterp. Cântărețul își ia adio de la concertele din străinătate

”În cursul zilei de ieri, Parchetul de pe lângă Judecătoria Timişoara a emis un comunicat prin care a anunţat publicul că a fost înregistrat un dosar de înşelăciune în care se efectuează cercetări cu privire la inducerea în eroare a unor persoane care ar fi investit anumite sume pe diverse platforme, garantându-li-se că vor primi un profit generos, promisiune care, din păcate, nu a mai fost respectată. 

În urma cercetărilor, una dintre persoanele cercetate a dobândit calitatea de inculpat şi a fost formulată o propunere pentru arestarea preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.  Clienţii noştri au calitatea de suspecţi, au fost citaţi pentru a da declaraţii în cauză, au oferit lămuriri în acest sens, colaborează cu organele judiciare în vederea adevărului şi a tragerii la răspundere penală a persoanelor vinovate, însă, având în vedere implicarea lor nu a fost impusă nicio măsură preventivă.
Această implicare se rezumă strict la promovarea în mediul online a activităţii societăţilor comerciale”,
a declarat Răzvan Adrian Truşcă, avocatul fraţilor Sterp. 

Culiță și Iancu Sterp, duși în fața procurorilor
Culiță și Iancu Sterp, duși în fața procurorilor[Sursa foto: Facebook]

Despre ce este vorba în dosarul de înșelăciune în care sunt implicați frații Sterp

Culiță Sterp a dat declarație la Parchetul Judecătoriei Timișoara într-un dosar de înșelăciune cu 87 de acte materiale. Este vorba despre un grup de cetățeni moldoveni care aveau paginile InsideTrade Invest și GreatTrade în care îi invitau pe oameni să investească bani pentru a cumpăr acțiuni.

„Într-un dosar penal înregistrat la nivelul Parchetului de pe lângă Judecătoria Timișoara în anul 2021, sub supravegherea procurorului din cadrul acestei unități de parchet, au fost efectuate acte de urmărire penală cu sprijinul Direcției de Operațiuni Speciale, Brigăzilor de Operațiuni Speciale Timișoara, Constanța, Iași, Cluj-Napoca, Alba Iulia, Direcției de Investigații Criminale, Serviciilor de Investigații Criminale din cadrul Inspectoratelor Județene de Poliție Timiș, Iași, Constanța, Brașov, Hunedoara și Unității Teritoriale de Analiză a Informațiilor din cadrul Inspectoratului Județean de Poliței Timiș, pentru săvârșirea unor infracțiuni de înșelăciune în formă continuată, prev. și ped. de art. 244 al. 1 și 2 Cp, cu aplic. art. 35 al. 1 Cp. În cadrul acestui dosar a fost constituită o echipă comună de anchetă formată din organe de urmărire penală din România și Republica Moldova, beneficiind de sprijinul EUROJUST (Agenția Uniunii Europene de Cooperare în Materie de Justiție Penală).  În data de 01.03.2023 au fost efectuate percheziții în 11 locații de pe teritoriul României, au fost aduse la audieri 11 persoane, au fost instituite măsuri asigurătorii până la concurența sumei de 291.164,9 lei, s-a dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale față de 11 suspecți și a fost pusă în mișcare acțiunea penală față de doi dintre aceștia, care au dobândit calitatea de inculpați.

Citește și: „Strâmbă scaunele de pe lângă ele” Culiță Sterp, replici dure pentru toate femeile care abuzează de Photoshop! Logodnica sa i-a atras atenția imediat: „Bucură-te”

În cauză a fost formulată propunerea de arestare preventivă pe o perioadă de 30 de zile, față de unul dintre inculpați. Prin actele de urmărire penală efectuate s-a reținut următoarea situație de fapt: În perioada anilor 2020 – 2021, două persoane, dintre care una cetățean al Republicii Moldova, iar cealaltă cetățean român, cu concursul mai multor persoane, atât cetățeni ai Republicii Moldova, cât și cetățeni români, au indus în eroare un număr de 32 de persoane vătămate, prin prezentarea ca adevărată a unei fapte mincinoase și prin folosirea de calități mincinoase și de mijloace frauduloase, cauzându-le acestora un prejudiciu în valoare de 1.632.648 lei (929.430 lei și 144.398 euro, echivalentul a 703.218 lei).

Astfel, cele două persoane au creat conturile cu numele de utilizator Greatrade,  Insidetradeinvest și Cryptotrade, pe platforma de socializare Instagram, pe care le-au prezentat ca fiind asociate unor societăți comerciale inexistente și beneficiind de promovarea din partea a două  persoane de notorietate în România, au determinat persoanele vătămate să le transferă diverse sume de bani, în diferite conturi bancare, sub pretextul investirii acestor sume în numele lor, urmând ca persoanele vătămate să primească un profit garantat (uneori de până la 95%, 18% profit pe zi, inclusiv profit de 100%, spunându-le că dacă depun 100 Euro în 72 de ore vor primi dublu), promisiune care nu a mai fost respectată ulterior.  Pentru câștigarea încrederii persoanelor vătămate, acestea au fost inițial determinate  să transfere sume mici de bani cu titlu de investiție, iar ulterior le-au fost retrimise sumele de bani transferate, precum și presupusul profit. Prin această modalitate a fost câștigată încrederea persoanelor vătămate, cărora astfel li s-a crea falsa convingere că vor avea profit garantat’ se arată în Comunicatul Parchetului de pe lângă Judecătoria Timișoara.