• Aiud 95.2
  • Alba-Iulia 99.7
  • Bacău 88.8
  • Bârlad 104.9
  • Bistrița 97.3
  • Botoșani 91.1
  • Brașov 91.9
  • București 88.0
  • Buzău 96.7
  • Câmpeni 96.2
  • Câmpina 88.6
  • Cluj-Napoca 101.5
  • Constanța 96.9
  • Craiova 92.0
  • Focșani 95.3
  • Piatra Neamț 102.3
  • Ploiești 88.3
  • Râșnov 104.5
  • Sibiu 88.4
  • Sinaia 103.6
  • Tg. Mureș 106.4
  • Timișoara 93.9
  • Tulcea 91.4
Stiri mondene

Călin Donca nu se mai abține și răspunde acuzațiilor care i se aduc: "Toți banii au fost investiți corect!”. Ce explicații a oferit afaceristul din Brașov

Călin Donca îi răspunde din pușcărie lui Dorian Popa, după ce l-a acuzat de înșelăciune
Călin Donca îi răspunde din pușcărie lui Dorian Popa
După declarațiile făcute public de Dorian Popa, Călin Donca a venit cu noi explicații referitoare la ce se va întâmpla cu banii investitorilor, dar nu numai.

Călin Donca și-a construit un adevărat imperiu grație afacerilor cu panouri fotovoltaice, criptomonede sau imobiliare. Nu s-a sfiit să afișeze viața de huzur pe care o duce. S-a filmat în repetate rânduri cu mașinile de lux pe care le are în parcul auto. Omul de afaceri este cunoscut în mediul online datorită sfaturilor de business pe care le-a oferit urmăritorilor săi. Acum, milionarul din Brașov se află în spatele gratiilor pentru o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 20 septembrie 2023, fiind acuzat de oamenii legii de constituire de grup infracțional organizat, delapidare, evaziune fiscală, înșelăciune și manipularea pieței de capital.

După acuzațiile care i s-au adus, afaceristul a transmis un mesaj privitor la situația în care se află parcurile fotovoltaice, în care mai mulți români au investit și care așteaptă cu sufletul la gură să afle ce se întâmplă cu obiectivele în care au băgat bani. Printre cei care au investit alături de omul de afaceri Călin Donca se numără și Dorian Popa.

Citește și: "Mi-a făcut viața un calvar". Amanta lui Călin Donca are un trecut tumultos. Secretele divulgate de fostul său partener, Ahmet Reyhan

Călin Donca îi răspunde din pușcărie lui Dorian Popa, după ce l-a acuzat de înșelăciune
Dorian Popa

„După ce parcurile sunt pornite, valoarea de piață este una mai mare decât cea la cumpărare în faza de construcție. În acel moment, fiecare poate să continue mai departe în formula începută sau poate să-și vândă cotă parte către companie sau către terță persoană care dorește să cumpere partea lui. În momentul în care parcul este pornit vor fi doritori să cumpere părți din parc, având deja valoare mai mare și încasare în luna următoare. Toți

bani companiei au fost investiți corect! Au fost achiziționate terenurile, panourile, invertoarele, materialele auxiliare. De asemenea, manopera și actele necesare. S1 este echipat complet, poate produce deja off-grid. S2, 3 și 5 sunt echipate complet. Se așteaptă o autorizație primită de la DEER fără de care nu se poate comanda punctul trafo, datorită specificațiilor menționate de ei. S4 produce. La S6, 7, 8, 9, 10 sunt achiziționate deja toate panourile și toate invertoarele. Urmează câteva materiale auxiliare și punctul trafo.
Acesta nu se poate achiziționa fără câteva specificații venite de la DEER în urma unor autorizații. Structura metalică este completă, jumătate din panouri sunt montate, restul sunt n proces de așezare. Până ajunge postul trafo se leagă stringurile. La S11 sunt achiziționate deja toate panourile și toate invertoarele”
, a transmis Călin Donca.

„Suntem conectați prin contracte, care stau la baza colaborării noastre. Așa cum se poate observa și din video-uri, și fizic la fața  locului, în toate parcurile, toți banii au fost deja investiți în terenuri, panouri, structura metalică, materiale auxiliare, manoperă, camere video, acte etc.

Acesta a fost și scopul proiectului de la început, ca parcul să funcționeze în parametrii optimi. Cea mai simplă soluție pentru a primi banii înapoi este să pornim parcurile. După ce parcurile sunt pornite, valoarea de piață este una mai mare decât cea la cumpărare în faza de construcție. În acel moment, fiecare poate să continue mai departe în formula începută sau poate să-și vândă cotă parte către companie sau către terță persoană care dorește să cumpere partea lui. În momentul în care parcul este pornit vor fi doritori să cumpere părți din parc, având deja valoare mai mare și încasare în luna următoare.Prețurile pe PZU în prezent au scăzut la jumătate față de anul trecut, perioadă în care Călin a făcut exemple de calcul în acele clipuri, în care a specificat că sunt calculate la prețul din acel moment. Acest lucru nu a depins de companie, însă ceea ce știm este că nevoia de energie a planetei este în creștere. Vom avea o soluție și pentru acest aspect în perioada care urmează. Propunerea companiei este să mute cotele de KW ale investitorilor din S1 și S4 din pacurile de prosumator, în S6, 7, 8, 9 și 10 în parcurile de producători, atunci când acestea vor fi pornite”, a mai adăugat afaceristul din Brașov.

Călin Donca îi răspunde din pușcărie lui Dorian Popa, după ce l-a acuzat de înșelăciune
Călin Donca 

@calin.donca

RĂSPUNS LA ÎNTREBĂRI

♬ original sound- Calin Donca

Avertismentul specialiștilor

Specialiștii atrag atenția asupra faptului că metodele folosite de influencerii de teapa lui Donca sunt strategii de marketing bine gândite. De fapt, adaugă experții, ei pozează în persoane care vor să ajute fără a avea ceva de câștiga. Însă, își construiesc și livrează mesajul în așa fel încât să pătrundă în nișa dorită. Victimele sunt consumatorii de internet care caută metode rapide de îmbogățire.

Citește și: "Acum văd cum karma lucrează. Doriane ești la fel de țepar ca Donca, doar că tu ca personaj faci mai mult rău copiilor". Dorian Popa, pus la zid! Ce a făcut și de ce este aspru criticat

"Acești escroci te fac să crezi ca ceea ce obțin ei de la tine obțin ca iți fac ei un favor, nu că ar avea ei de câștigat. Este o psihologie. Ei sunt propriul lor produs de marketing, știu foarte bine ce-și doresc oamenii să audă și atunci ei intră pe piața oamenilor care vor să fie mințiți”, a explicat Constantin Cornea.

Pentru a nu pica în capcana escrocilor de pe internet care promit câștiguri uriașe din criptomonede, George Rotariu, CEO Bitcoin Romania a făcut câteva precizări: "Mulți din oamenii care se păcălesc într-o astfel de situație reacționează la instinct și își doresc să se îmbogățească peste noapte și nu se documentează foarte bine. Peste 85 la sută, 90 la sută dintre proiecte din păcate vor eșua așa că trebuie să fim foarte atenți când investim într-o cripto sau alta”