Din anul 2019, instituțiile publice au început să acorde românilor vouchere de vacanță în valoare de 1450 de lei. Având în vedere că se apropie sezonul estival și românii vor să își planifice vacanțele, aceștia se întreabă cât timp mai au la dispoziție pentru a folosi voucherele acordate în 2019 sau 2020.
Citește și: Cum se calculează întreținerea lunară? Iată la ce trebuie să fie atenți cei care stau la bloc
Citește și: 5 sloturi online de la Amusnet care sunt la mare căutare în acest an
Începând cu luna februarie a anului 2022, voucherele de vacanță sunt oferite românilor exclusiv electronic. Potrivit infofinanciar.ro, tichetele de vacanță pot fi folosite până la finalul lunii iunie a anului 2023, în special cele acordate pe parcursul anilor 2019 și 2020.
„Instituțiile și autoritățile publice (…) indiferent de sistemul de finanțare și de subordonare, inclusiv activitățile finanțate integral din venituri proprii, înființate pe lângă instituțiile publice, acordă, anual, în perioada 1 ianuarie 2019 – 31 decembrie 2020, vouchere de vacanță în cuantum de 1.450
Citește și: Bijuteriile controversate pe care le va purta Camilla Parker la încoronarea regelui Charles al III-lea
Având în vedere că românii își planifică deja vacanțele, cardurile au început să fie alimentate cu suma impozabilă de 1450 de lei, aferentă anului 2023.
„Acordarea, în perioada 1 iulie 2017 – 31 decembrie 2020, a indemnizațiilor de vacanță sau a primelor de vacanță, după caz, sub forma voucherelor de vacanță în valoare de 1.450 lei s-a dovedit a fi o măsură cu efecte benefice asupra industriei turismului din România, încurajând un număr de circa un milion de salariați români din cadrul instituțiilor de stat sau al societăților în care statul este acționar unic sau majoritar, să-și petreacă concediile în țară”, apare în nota de fundamentare ce a însoțit ordonanța în faza de proiect.