• Aiud 95.2
  • Alba-Iulia 99.7
  • Bacău 88.8
  • Bârlad 104.9
  • Bistrița 97.3
  • Botoșani 91.1
  • Brașov 91.9
  • București 88.0
  • Buzău 96.7
  • Câmpeni 96.2
  • Câmpina 88.6
  • Cluj-Napoca 101.5
  • Constanța 96.9
  • Craiova 92.0
  • Focșani 95.3
  • Piatra Neamț 102.3
  • Ploiești 88.3
  • Râșnov 104.5
  • Sibiu 88.4
  • Sinaia 103.6
  • Tg. Mureș 106.4
  • Timișoara 93.9
  • Tulcea 91.4
Stiri

Sezonul de schi 2021 - 2022: Stratul de zăpadă la munte şi pârtiile deschise

Când începe sezonul de schi 2021 - 2022? Stratul de zăpadă la munte
[Sursa foto: Facebook ]
Sezonul de schi 2021 - 2022 a început. În weekendul 11-12 decembrie 2021 se schiază la Rânca, Muntele Mic, Semenic, Cavnic şi Straja. Stratul de zăpadă şi pârtiile deschise

Vă oferim cele mai noi informaţii despre sezonul de schi 2021-2022. Unde se schiează, ce pârtii sunt deschise şi care este stratul de zăpadă în principalele staţiuni de la munte.

UPDATE 20 decembrie 2021: Când se deschid pârtiile din Poiana Braşov

Administratorii domeniului schiabil din Poiana Braşov au anunţat că speră să deschidă pârtiile înainte de Crăciun.

UPDATE 15 decembrie 2021: Se deschid pârtiile din Sinaia 

Administraţia domeniului schiabil al staţiunii Sinaia anunţă că miercuri se vor deschide unele dintre pârtiile staţiunii. Preţurile pentru ski-pass sunt cele care au intrat în vigoare la 1 februarie anul acesta.

„Miercuri deschidem o parte a domeniului schiabil sinăian, partea situată cel mai sus. În golul alpin vom putea schia pe Lăptici 1, Lăptici 2, Soarelui 2, Variantă şi pârtia de începători de la Cota 2000 deservită de bandă", informează marţi, pe Facebook, reprezentanţii Gondolei Sinaia, instalaţie de transport pe cablu aflată în administrarea unei firme a Consiliului Local.

Preţurile pentru skipass rămân la nivelul stabilit la 1 februarie anul acesta. Pentru o zi o persoană va scoate din buzunar 160 de lei de luni până vineri şi 170 de lei sâmbăta şi duminica pentru adulţi.

Ce pârtii sunt deschise în weekendul 11-12 decembrie 2021 în România? 

Începând din acest weekend se schiază la Rânca, Semenic, Muntele Mic, Straja şi Cavnic.

Va ninge la munte şi în acest weekend. Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o infotmare metro de ninsori pentru zona de munte. Se va depune un nou strat de zăpadă. Din păcate, însă va fi vânt puternic, aşadar este posibil ca unele instalaţii să nu fie deschise din cauza viscolului.

Conform site-ului snowpro.ro, stratul de zăpadă şi pârtiile deschise sunt:

Cavnic

Roata 1- 40 cm Deschisă
Roata 2- 30 cm Deschisă
Albastră- 30 cm Deschisă

Semenic

Goznuţa- 3 cm Deschisă

Straja

Sfântu Gheorghe- 20 cm Deschisă
Mutu (Slalom Uriaş)- 20 cm Deschisă

Rânca

În weekendul 11-12 decembrie 2021 începe sezonul de schi la Rânca. Stratul de zăpadă este de peste 30 cm.

Muntele Mic

În weekendul 5-6 decembrie 2021 a fost pus in functiune teleski-ul şi partia Nordica.

În weekendul 11-12 decembrie 2021 urmează să funcţioneze şi telescaunul Valsanu.

De asemenea, Partia Valsanul va fi deschisă.

Stratul de zăpadă la Muntele Mic ajunge şi la 1 metru, conform informaţiilor postate 

UPDATE 7 decembrie 2021: În stațiunile de la munte s-a depus un strat consistent de nea. Ce pârtii sunt deschise şi în ce condiţii se schiază acum în România?

Când se deschide Domeniul Schiabil Transalpina?

9 decembrie 2021: Domeniul Schiabil Transalpina se deschide pe 17 decembrie. Aceasta este anunţul oficial făcut de compania care administrează pârtia. În prezent, stratul de zăpadă depăşeşte 50 de cm. În acest an, va fi pusă în funcţiune gondola, cele două teleschiuri şi telescaunul.

7 decembrie 2021- Anunţul făcut de reprezentanţii Domeniului Schiabil Transalpine: "Am primit veşti îmbucurătoare de la administrația pârtiilor de la Transalpina: de ceva zile duduie din plin instalațiile de artificială trombe de zăpadă şi pentru a acoperi suprafețe cât mai mari tunurile sunt repoziționate periodic/ mutate în poziții cheie, paravântuirile de la telescaun au adunat depozite consistente, lănciile au cernut pudră fină, astazi a nins şi a tot nins, chiar şi la bază, temperaturile în sfârşit au scăzut, stratul de omăt creşte, creşte, utilajele sunt la lucru, aşadar avem în față ultima sută de metri până la startul care va fi anunțat curând.
Imediat ce aflăm vestea mult aşteptată- start sezon şi tarife, dăm sfoară în țară.
Pentru toți cei aflați sub patima zăpezii- fie schi, fie snowboard- în curând se dă adunarea!"

Arena Platos Păltiniş

Strat de zăpadă- 5 cm

Anunţul administratorilor Arena Platos Păltiniş: "Ne vedem curând"

Domeniul schiabil Rânca

În weekendul 11-12 decembrie 2021 începe sezonul de schi la Rânca.

Domeniul schiabil Poiana Braşov- Postăvaru

Pârtiile sunt pregătite pentru sezonul de ski cu tunuri de zăpadă artificială.

Încă nu s-a anunţat oficial deschiderea pârtiilor.

Domeniul schiabil Sinaia

Încă nu s-a anunţat oficial deschiderea pârtiilor.

7 decembrie 2021. Mesajul postat pe Facebook de Gondola Sinaia: "Plouă torențial la Cota 2000 de aseară. Chiar dacă pregătirile pentru sezonul de iarnă au început de acum două săptămâni, ele nu au mai fost și nu vor mai fi comunicate aici din motive evidente, bazate pe experiențele noastre în social media de ani de zile: oamenii care se pricep cel mai puțin sunt și cei mai vocali. Dacă anunți pregătiri, creezi așteptări.
Prin urmare vom renunța să comunicăm intenții sau etape și ne vom concentra mai mult pe comunicarea proiectelor încheiate.
În legătură cu tunurile de zăpadă, știm ca există stațiuni cu pârtii scurte care își permit deschiderea unei porțiuni de 50-100 de metri și cu riscul topirii ulterioare. Nu este cazul nostru. Pârtiile din golul alpin nu se pot înzăpezi 100% din zăpadă artificială, pe toată lungimea și lățimea omologate. Am mai explicat asta în anii anteriori, nu revenim asupra subiectului. Menționăm însă că facem toate eforturile posibile pentru a deschide sezonul de iarnă, ca în fiecare an, cu cât mai multe pârtii și în condiții de siguranță. Asta este prioritatea noastră, nu cât mai repede, nu în orice condiții, nu pentru a demonstra nimănui nimic. Dacă există specialiști printre comentatorii noștri care ne impută ca nu facem ce trebuie, îi invităm să trimită un cv pe adresa societății, acolo unde talentele individuale pot fi fructificate cu adevărat pentru binele comunității de schiori și boarderi din țară.
În acest moment, din păcate, nu putem preconiza nici măcar o dată aproximativă pentru deschiderea sezonului la Sinaia. Prognozele, pe care le urmărim cu deosebită atenție în fiecare sezon, anunță temperaturi în creștere și ploi, inclusiv la Cota 2000. Ceea ce, evident, face imposibilă orice inițiativă de amenajare a pârtiilor. Deocamdată. Desigur, sperăm ca situația din teren să se schimbe, dar asta nu putem previziona.
Vom reveni cu informații pe măsură ce ele apar. Între timp vă asigurăm ca la Sinaia se muncește mult, și nu de ieri de azi ci de luni de zile (doar pentru acest sezon), iar realizările vor fi comunicate în momentul în care proiectele vor fi încheiate"

Muntele Mic Ski Resort

Anunţul făcut de administratorii domeniului schiabil Muntele Mic:

"Weekendul trecut (5-6 decembrie 2021) am pus in functiune teleski+ partia Nordica.

Speram ca weekendul viitor (11-12 decembrie 2021) sa dam drumul si la telescaunul Valsanu"

Domeniul Schiabil Straja

5 decembrie 2021: Anunţul administatorilor pârtiei: "Pornim vineri (5 decembrie 2021) cu program normal și ne mai oprim în mai!
Sperăm să ne ajute și condițiile meteo să mai putem deschide încă o pârtie sau de ce nu, mai multe"

Domeniul Schiabil Cavnic

Pe 5 decembrie s-au deschis pârtiile.

Având în vedere prognoza meteo, tunurile sunt puse în funcţiune

Din prognoza actuala, pârtia Roata 1 se va deschide incepand cu 10 decembrie.

Pârtii deschise şi stratul de zăpadă:

Roata 1- 50 cm
Roata 2- 30 cm
Partia Albastra- 25 cm
Pârtie de sănii- 50 cm

Rainer 1 5 cm- inchisa

Administratorii pârtiilor din ţară se află acum în toiul pregătirilor pentru deschiderea sezonului de schi.

Când se deschid pârtiile pentru noul sezon de schi

 Prima pârtie care s-a deschis în acest an este la Mădăraş, în Harghita. Administratorii s-au pregătit din timp şi au profitat de temperaturile scăzute, pentru a folosi tunurile pentru zăpadă artificială. "Avem vreo vreo 5 centimetri de zăpadă naturală și am făcut vreo 30 de centimetri de zăpadă artificială. Cam din 20 noiembrie au fost nopți mai reci și am făcut cu tunurile", a declarat, penru Ski& Oudoor Magazine, Sípos Zoltán, reprezentant al administratorilor. 

Când începe sezonul de schi 2021 - 2022? Stratul de zăpadă la munte

 În Braşov, pregătirile sunt în toi. Săptămâna trecută au fost montate tunurile de zăpadă, iar pârtiile sunt amenajat pentru turişti. "Municipalitatea a luat decizia de a porni instalaţiile de producere a zăpezii artificiale. Acestea au funcţionat între lacul de acumulare şi Vârful Postăvarul. În funcţie de temperaturile de săptămâna viitoare – iar acestea se anunţă destul de coborâte – vom porni la întreaga capacitate instalaţiile şi, dacă vremea ne va ajuta, vom începe pregătirea stratului de bază. Deocamdată, zăpada produsă este depozitată”, a anunţat purtătorul de cuvânt al Primăriei Braşov, Sorin Toarcea, conform news.ro.

 Şi la Straja, una dintre cele mai în vogă staţiuni montane de la noi, e forfotă mare. Tunurile pentru zăpadă artificială funcţionează, aşa că în scurt timp se va putea schia. 

 Reprezentanţii pârtiilor nu au făcut anunţuri clare legate de deschiderea sezonului, pentru că totul depinde de starea vremii. Tunurile pentru zăpadă artificială funcţionează peste tot, însă temperaturile trebuie să fie scăzute, pentru ca zăpada să se depună şi să se păstreze.