Târgul de Crăciun din Capitală este unul dintre cele mai așteptate momente ale sezonului rece, iar anul acesta va avea loc în perioada 30 noiembrie – 26 decembrie, în Piaţa Constituţiei.
Citește și: 2024 este an bisect: De ce luna februarie va avea 29 de zile?
Primăria Capitalei a anunțat că Târgul de Crăciun va avea loc în perioada 30 noiembrie – 26 decembrie, în Piaţa Constituţiei.
Pe lângă Târgul din Piața Constituției, care este cel mai cunoscut, în Capitală vor avea loc și alte târguri dedicate sărbătorilor de iarnă. Așadar, târgul de Crăciun din Drumul Taberei va fi deschis și el pe data de 29 noiembrie 2023. În plus, anul acesta va fi organizat un târg de Crăciun și în parcul IOR, dar până acum nu au fost transmise informații cu privire la data deschiderii.
Citește și: Când nu se fac nunți în 2024. Lista sărbătorilor și posturilor
Primăria Capitalei va organiza cea de-a XVI-a ediție a Târgului de Crăciun prin Centrul de Creație, Artă și Tradiție al Municipiului București, așa că pe site-ul CREAT sunt disponibile categoriile la care se pot înscrie cei care vor să participe, precum și regulamentul.
„Având ca obiectiv principal promovarea creației și tradițiilor autentice, încurajăm înscrierea cu produse de meșteșug, obiecte realizate manual, preparate autohtone, în concordanță cu specificul și tematica acestui eveniment – Sărbătoarea Crăciunului.”, se arată pe site-ul CREAT.
Categoriile la care vă puteți înscrie sunt:
A.Produse alimentare:
Categoria A1 – Mâncare tradițională preparată în locație
(Sarmale, pomana porcului, fasole cu ciolan, varză călită, cârnați, frigărui, cartofi, ș.a.)
Categoria A2A – Produse alimentare preparate în locație de tip fast-food sau desert – CĂSUȚĂ
(Burgeri, cartofi prăjiți, hot-dog, wrap-uri, clătite, waffles, gogoși, langoși, ș.a.)
Categoria A2B – Produse alimentare preparate în locație de tip fast-food sau desert – FOOD-TRUCK
(Burgeri, cartofi prăjiți, hot-dog, wrap-uri, clătite, waffles, gogoși, langoși, ș.a.)
Categoria A3 – Produse alimentare ambalate, preparate în afara evenimentului
(Miere, dulceață, zacuscă, prăjituri, plăcinte, ciocolată, turtă dulce ș.a.)
Categoria A4 – Stand de băuturi și vin fiert
(Vin fiert, ceai, băuturi răcoritoare)
Categoria A5 – Stand de cafea și băuturi auxiliare
(Cafea, ciocolată caldă, ceai, limonadă, sucuri naturale și fresh-uri, băuturi răcoritoare și apă)
B.Produse nealimentare:
Categoria B1 – Produse realizate de meșteri populari
(Categoria include expozanți care realizează produsele păstrând în totalitate tradiția veche de prelucrare a materialului folosit și modelele populare specifice culturii românești: ceramică, sticlă, ii și costume populare, prelucrarea lemnului, metalului și sticlei, împletitul fibrelor, prelucrarea pielii și a blănurilor, iconografie ș.a.)
Categoria B2 – Produse hand-made sau realizate de artiști plastici
(Categoria include expozanți care realizează produse cu caracter unic și original, elementele fiind realizate din materialele brute prelucrate în totalitate prin viziunea proprie: accesorii și bijuterii, decorațiuni, accesorii vestimentare, ș.a.)
Categoria B3 – Produse naturiste de îngrijire
(Categoria include expozanții care realizează produse naturiste de îngrijire personală (obținute folosind ingrediente naturale: cosmetice, produse derivate din lavandă, ș.a.)
Categoria B4 – Produse cu specific de Crăciun, realizate de terți