Close sidebar
Stiri

Când se redeschide Transfăgărășanul în 2022?

[Sursa foto: Facebook ]

Când se redeschide Transfăgărășanul în 2022? Transfăgărăşan este considerat de multă lume cel mai frumos drum din Europa. Iată când se va redeschide în 2022!


In articol:

Când se redeschide Transfăgărășanul în 2022? Drumarii au început deja să pregătească Transfăgărăşan pentru deschidere. Cea mai spectaculoasă şosea din România se află în proces de deszăpezire, dar turiştii vor mai avea de aşteptat până să facă un tur complet pe Transfăgărăşan.

Când se redeschide Transfăgărăşan în 2022

Maşinile de deszăpezire au început să îşi facă apariţia pe Transfăgărăşan. Utilajele au ridicat zăpada căzută în urma avalanșelor, iar drumul este deja curat până la aproape la 1.600 de metri altitudine, adică la aproximativ doi kilometri de cabana Capra. Totuşi, bariera de la Capra va rămâne închisă până pe 1 iulie. Tronsonul de altitudine Piscu Negru – Bâlea Lac – Bâlea Cascadă de pe Transfăgărăşan este deschis în medie patru luni pe an, până pe 30 octombrie, şi doar atunci când comisia care face revizia tehnică constată că sunt îndeplinite condiţiile de siguranţă. 

Când se redeschide Transfăgărășanul în 2022?

În perioada 25 octombrie 2021- 30 iunie 2022, DN 7C, adică Transfăgărăşan este închis parţial pe sectorul de drum cuprins între Piscu Negru – jud. Argeş (kilometrul 104) şi Bâlea Cascadă – jud. Sibiu (kilometrul 130,8). Porţiunea închisă se redeschide circulaţiei începând cu 1 iulie 2022. Drumul rămâne deschis circulaţiei rutiere tot timpul anului pe următoarele zone:- Jud. Argeş- din localitatea Bascov până la Piscu Negru (km. 104)- Complex Capra (km.108);- Jud. Sibiu- de la intersecţia DN 1 cu DN 7C (km. 152) până la Cabana Bâlea Cascadă (km. 130,8).

Transfăgărăşan, cel mai frumos drum din România

Transfăgărășanul începe în comuna Bascov, județul Argeș de lângă orașul Pitești, în direcția orașului Curtea de Argeș și se termină la intersecția cu drumul DN1 între Sibiu și Brașov, în apropierea comunei Cârțișoara, cu o lungime de 151 km, traversând pe axa nord-sud Munții Făgăraș.

Porțiunea de la barajul Vidraru până la Cârțișoara traversează un teren montan la altitudini mari și a fost construită în perioada 1970–1974, pe o lungime de aproximativ 91 km. Acest drum este înţesat de locuri şi privelişti superbe, ceea ce atrage numeroşi turişti, în fiecare an.

Citeste si: Când se redeschide Transalpina în 2022?