Toate dispozitivele electronice includ cel puţin un port USB, iar transferul de date şi încărcarea anumitor device-uri se bazează de ceva timp pe această tehnologie. În ultimii ani însă, conectorii USB C s-au răspândit mult mai mult, deoarece tehnologia este mai nouă şi mai performantă.
Fiecare conexiune USB este compusă dintr-un port în dispozitivul gazdă, un cablu de date şi un dispozitiv de primire. Porturile USB Type A se referă la designul fizic al portului USB. Acesta are design tradiţional, foarte uşor de recunoscut. Acest port ne-a dat tuturor multe bătăi de cap, din cauza pinilor. Cablul funcţionează doar dacă este conectat corespunzător şi nu de multe ori s-a întâmplat să introducem cablul în port de mai multe ori, până când a fost introdus cum trebuie.
Cele mai multe dispozitive disput acum de USB C, o tehnologie lansată în 2014, care a rezolvat multe din problemele cauzate de USB Type A. În primul rând, acest tip are un design mai bun, astfel că se poate introduce în port, indiferent de direcţia de rotaţie. USB de tip C are o conexiune mult mai puternică şi poate alimenta mult mai repede decât USB A, chiar şi dispozitivele mai mari.
Pe lângă faptul că este mai rapid şi mai versatil decât USB A, conectorul USB C este mai bun şi pentru transferul de date video, transmisia realizându-se la o calitate mult mai bună.