- Aiud 95.2
- Alba-Iulia 99.7
- Bacău 88.8
- Bârlad 104.9
- Bistrița 97.3
- Botoșani 91.1
- Brașov 91.9
- București 88.0
- Buzău 96.7
- Câmpeni 96.2
- Câmpina 88.6
- Cluj-Napoca 101.5
- Constanța 96.9
- Craiova 92.0
- Focșani 95.3
- Piatra Neamț 102.3
- Ploiești 88.3
- Râșnov 104.5
- Sibiu 88.4
- Sinaia 103.6
- Tg. Mureș 106.4
- Timișoara 93.9
- Tulcea 91.4
Cartea Electronică de Identitate, disponibilă în Capitală. Cum se face programarea și cât costă

Începând de joi, 24 aprilie, bucureștenii își pot solicita Cartea Electronică de Identitate (CEI), a anunțat oficial Ministerul Afacerilor Interne (MAI).
Cartea Electronică de Identitate, disponibilă în Capitală
Noul document modernizat va putea fi emis pentru toți cetățenii români cu domiciliul în municipiul București, care au împlinit vârsta de 14 ani. Procesul de programare se va desfășura exclusiv online, prin portalul HUB Servicii MAI. Emiterea cărții electronice de identitate se va face diferențiat, în funcție de sectorul în care domiciliază solicitantul, conform următorului program:
- Sector 1 – începând cu ora 11:00
- Sector 2 – începând cu ora
- Sector 3 – începând cu ora 11:00
- Sector 4 – începând cu ora 10:00
- Sector 5 – începând cu ora 09:00
- Sector 6 – începând cu ora 10:00
Conform precizărilor oferite de Ministerul Afacerilor Interne, primele cărți electronice de identitate vor ajunge în posesia locuitorilor din Capitală începând cu data de 12 mai 2025.
Odată cu lansarea acestui serviciu, orice cetățean român care îndeplinește condițiile poate opta pentru obținerea unei cărți electronice de identitate, indiferent de termenul de valabilitate al actului de identitate actual.
MAI estimează că, în perioada de tranziție până la extinderea completă a sistemului la nivel național, procesarea unei cereri și eliberarea CEI va dura, în medie, aproximativ 10 zile.
După ce sistemul va deveni funcțional pe întreg teritoriul țării, autoritățile preconizează o scădere semnificativă a timpului de așteptare pentru eliberarea documentului. După încheierea fazei tehnice de extindere la nivel național, cetățenii vor avea posibilitatea de a alege între două tipuri de documente de identitate: Cartea Electronică de Identitate (dotată cu cip pentru stocarea datelor electronice) și Cartea de Identitate Simplă (CIS), care nu va conține cip și va fi disponibilă începând cu ultima decadă a lunii mai 2025.
Citește și: Când și unde vor fi eliberate primele cărți de identitate electronice?
Cât costă și care sunt beneficiile
Emiterea primei Cărți Electronice de Identitate va fi gratuită pentru cetățenii români care au împlinit 14 ani, această facilitate fiind asigurată prin fondurile Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR). În cazul în care se solicită eliberarea unui nou document CEI după cea inițială, se va percepe o taxă de 67 de lei.
Ministerul Afacerilor Interne precizează multiplele avantaje oferite de noul format al documentului:
- Dimensiune standardizată, similară cu cea a cardurilor bancare, în conformitate cu normele europene
- Elemente avansate de securitate, ce previn falsificarea și furtul de identitate
- Funcționalitate suplimentară ca document de călătorie
- Acces rapid la servicii electronice și posibilitatea de a fi utilizată pentru semnătura electronică
MAI a anunțat că în termen de două luni Cartea Electronică de Identitate va fi disponibilă la nivel național prin intermediul serviciilor publice comunitare de evidență a persoanelor. Începând din luna iunie 2025, va deveni posibilă și emiterea CEI pentru copiii sub 14 ani. În cazul acestora, documentul va servi drept instrument de identificare în cadrul diverselor proceduri administrative, dar și ca document de călătorie, o alternativă mai eficientă față de utilizarea certificatului de naștere. Totodată, din 20 mai 2025, vor fi eliberate și Cărțile de Identitate Simple (CIS), fără suport de stocare electronic. Astfel, cetățenii vor avea posibilitatea de a opta pentru varianta care corespunde nevoilor și preferințelor proprii, într-un sistem digitalizat și modernizat.
Citește și: Data la care va începe distribuirea noilor cărți de identitate electronice în România! Ce beneficii oferă?