Close sidebar
Stiri

Cât costă un brad artificial pentru Crăciun 2023?

Cât costă un brad artificial pentru Crăciun? [Sursa foto: Unsplash]

Bradul artificial este mai ieftin decât cel natural în 2023. Iată cât costă, dar și care sunt motivele pentru care ar trebui să alegi un astfel de brad.


In articol:

Bradul de Crăciun nu lipsește niciodată din casele oamenilor, iar momentul împodobirii acestuia este, cu siguranță, una dintre cele mai speciale tradiții pentru orice famile.

Fie că bradul este natural sau artificial, acesta ne aduce mai aproape de atmosfera sărbătorilor, iar având în vedere că doar câteva zile ne despart de luna decembrie, românii se gândesc deja să își achiziționeze bradul pemtru anul 2023. Prețurile brazilor au crescut față de anul trecut, însă cel artificial este puțin mai ieftin decât cel natural. Iată cât costă un brad artificial pentru Crăciun 2023.

Citește și: Cele mai frumoase destinații de iarnă din Europa

Cât costă un brad artificial pentru Crăciun 2023?
De ce să alegi un brad artificial pentru Crăciun 2023?[Sursa foto: Unsplash]

Cât costă un brad artificial pentru Crăciun în 2023?

Brazii artificiali sunt o alternativă foarte bună pentru cei care nu vor să achiziționeze un brad natural. În funcție de tipul acestuia, precum și de dimensiune, prețul unui brad artificial poate fi cuprins între 50 și 300 de lei sau chiar mai mult. În magazinele din toată țara, românii pot găsi o mulțime de variante de brazi artificiali, astfel că aceștia pot alege în funcție de criteriile pe care și le doresc. 

Bradul simplu, verde, care îl imită pe cel natural este și cel mai ieftin, însă dacă veți opta pentru brazi cu crenguțele acoperite de zăpadă, brazi colorați, cu sclipici și alte ornamente, prețul acestora va fi mai ridicat. De asemenea, românii trebuie să se grăbească dacă vor să își achiziționeze bradul de Crăciun în această perioadă, deoarece pe măsură ce ne apropiem de data de 25 decembrie, prețul brazilor va crește considerabil fie că sunt naturali sau artificiali. 

Citește și: Cele mai frumoase cabane din România: Peisaje de vis

Cât costă un brad artificial pentru Crăciun 2023?
Iată cât costă un brad de Crăciun artificial în 2023[Sursa foto: Unsplash]

Motivele pentru care să alegi un brad artificial pentru Crăciun 2023

Unul dintre motivele pentru care românii aleg să achiziționeze brazi artificiali pentru Crăciun este că aceștia pot fi folosiți mai mulți ani la rând, în timp ce bradul natural se usucă după perioada sărbătorilor. De asemenea, aceștia nu lasă în urmă mizeria pe care o lasă cei naturali atunci când încep să se usuce și le cad acele. 

Bradul artificial poate fi o variantă foarte bună pentru Crăciun 2023, deoarece îl imită foarte bine pe cel natural și este disponibil în magazinele din toată țara într-o varietate de forme, culori și dimensiuni. Mai mult chiar, acesta nu are nevoie de o îngrijire specială, astfel că odată ce este montat și împodobit nu va necesita alte intervenții, fiind rezistent și la temperatura din interiorul locuinței. 

Citește și: Destinații exotice pentru Revelion 2024: Unde poți face plajă în plină iarnă?

Cât costă un brad artificial pentru Crăciun 2023?
Când se împodobește bradul de Crăciun?[Sursa foto: Unsplash]

Când se împodopește bradul de Crăciun?

Împodobirea bradului de Crăciun este una dintre cele mai frumoase tradiții care s-au păstrat de-a lungul timpului în preajma  sărbătorilor de iarnă. Românii aleg să împodobească bradul în funcție de timpul liber sau evenimentele care au loc până la Crăciun, însă tradiția spune că cel mai bine este să împodobim bradul în Ajunul Crăciunului, pe data de 24 decembrie. 

Natural sau nu, bradul de Crăciun nu lipsește din casele românilor, care aleg să îl împodobească folosind diverse globulețe și ornamente. Decorațiunile de Crăciun așezate în brad reprezintă cunoaștere și bogăție, astfel că românii le aleg de fiecare dată pe cele mai frumoase. Aceștia își decorează chiar și casele în perioada sărbătorilor, așa că steluțele, fulgii de zăpadă, braduții, decorațiunile cu Nașterea Domnului sau Moș Crăciun și instatalațiile luminoase sunt la mare căutare în magazine.

Bradul de Crăciun poate fi păstrat până la data de 7 ianuarie, când este prăznuit Sfântul Ioan Botezătorul, deoarece se crede că acestă zi marchează sfârșitul sărbătorilor de iarnă. Cu toate acestea, există și zone ale țării în care tradiția spune că bradul ar trebui să fie despodobit înainte de Bobotează, pe data de 6 ianuarie.