Close sidebar
Stiri

Cât costă un brad de Crăciun în piețele din București în 2023?

Brazii naturali pot fi cumpărați de la piețele din București [Sursa foto: Facebook Primăria Sectorului 6]

Sărbătorile de iarnă se apropie, astfel că românii se gândesc la împodobirea bradului de Crăciun 2023. Iată la ce prețuri ajung brazii în piețele din București.


In articol:

Mai sunt doar câteva zile până la Crăciun, astfel că românii sunt în căutarea celor mai frumoși brazi, pe care să îi împodobească anul acesta. Bradul natural este varianta la care vor apela de fiecare dată cei care vor să simtă în casă prospețimea și mirosul de cetină, dar și cei pentru care este foarte importantă tradiția și simbolistica asociată cu bradul proaspăt și verde.

Iată cât costă un brad de Crăciun în piețele din București în 2023.

Citește și: Lista patinoarelor deschise din București: Cât costă biletul de intrare și închirierea patinelor

Cât costă un brad natural la piețele din Capitală?
Cât costă bradul de Crăciun în piețele din București?[Sursa foto: Facebook Primăria Sectorului 6]

Cât costă un brad de Crăciun la piețele din București 2023?

Cei mai mulți români aleg să își cumpere bradul de Crăciun din piețe, unde îl găsesc în forme și mărimi diferite.

Brazii mai bogați în crengi sunt, de asemenea, mai scumpi, îprețurile vor crește treptat pe măsură ce ne apropiem de data de 25 decembrie. În piețele din Capitală, brazii sunt aduși de la pepinieră unde sunt crescuți special ca să ajungă de sărbători în casele românilor pentru a fi împodobiți.

 Iată la ce prețuri ajung brazii în piețele din București
Prețurile brazilor de Crăciun din piețe[Sursa foto: Facebook Primăria Sectorului 6]

Brazii de Crăciun pot fi achiziționați la diferite prețuri, în funcție de dorința și nevoia cumpărătorului. Cel mai ieftin brad din piețele de la București poate fi achiziționat la prețul de 79 sau 89 de lei, însă prețurile pot ajunge chiar și la 400 de lei în cazul brazilor mai bogați sau de dimensiuni mai mari. De asemenea, există și brazi de 1.60-2 metri înălțime, care pot fi achiziționați la prețuri medii cuprinse între 119 și 159 de lei din piețele de la București. 

Citește și: Topul celor mai instagramabile locuri din București în care poți face cele mai frumoase poze în perioada Crăciunului

Când se împodopește bradul de Crăciun?

Împodobirea bradului de Crăciun este una dintre cele mai frumoase tradiții care s-au păstrat de-a lungul timpului în preajma  sărbătorilor de iarnă. Românii aleg să împodobească bradul în funcție de timpul liber sau evenimentele care au loc până la

Crăciun, însă tradiția spune că cel mai bine este să împodobim bradul în Ajunul Crăciunului, pe data de 24 decembrie. 

Natural sau nu, bradul de Crăciun nu lipsește din casele românilor, care aleg să îl împodobească folosind diverse globulețe și ornamente. Decorațiunile de Crăciun așezate în brad reprezintă cunoaștere și bogăție, astfel că românii le aleg de fiecare dată pe cele mai frumoase. Aceștia își decorează chiar și casele în perioada sărbătorilor, așa că steluțele, fulgii de zăpadă, braduții, decorațiunile cu Nașterea Domnului sau Moș Crăciun și instatalațiile luminoase sunt la mare căutare în magazine.

Bradul de Crăciun poate fi păstrat până la data de 7 ianuarie, când este prăznuit Sfântul Ioan Botezătorul, deoarece se crede că acestă zi marchează sfârșitul sărbătorilor de iarnă. Cu toate acestea, există și zone ale țării în care tradiția spune că bradul ar trebui să fie despodobit înainte de Bobotează, pe data de 6 ianuarie.