- Aiud 95.2
- Alba-Iulia 99.7
- Bacău 88.8
- Bârlad 104.9
- Bistrița 97.3
- Botoșani 91.1
- Brașov 91.9
- București 88.0
- Buzău 96.7
- Câmpeni 96.2
- Câmpina 88.6
- Cluj-Napoca 101.5
- Constanța 96.9
- Craiova 92.0
- Focșani 95.3
- Piatra Neamț 102.3
- Ploiești 88.3
- Râșnov 104.5
- Sibiu 88.4
- Sinaia 103.6
- Tg. Mureș 106.4
- Timișoara 93.9
- Tulcea 91.4
Românii au început deja pregătirile pentru sărbătorile de iarnă, astfel că mulți se întreabă cât costă un brad pentru Crăciun în 2023. Prețul acestuia diferă în funcție de dimensiune, dacă bradul este împodobit sau nu, precum și dacă este artificial sau natural. Cei care se gândesc să cumpere cu brad natural pentru Crăciun 2023, trebuie să știe că prețuri au crescut față de anul trecut. Iatâ cât trebuie să scoată românii din buzunar pentru a avea brad natural în casă de sărbători.
Citește și: Cele mai frumoase destinații de iarnă din Europa
Cât costă un brad natural pentru Crăciun în 2023?
Bradul împodobit nu lipsește din casele românilor în perioada sărbătorilor și având în vedere că doar câteva zile ne despart de luna decembrie, tot mai mulți se gândesc să își achiziționeze bradul pentru Crăciun 2023. Bradul natural este cu adevărat special, deoarece aduce în casele românilor mirosul specific de rășină, care ne aduce mai aproape de atmosfera sărbătorilor.
Prețul unui brad natural este curprins între 110 și 400 de lei, însă poate ajunge chiar și la sume mai mari în funcție de mărime, tipul de brad și forma a acestuia. Brazii care sunt mai bogați în crengi sunt, de asemenea, mai scumpi, iar prețurile vor crește treptat pe măsură ce ne apropiem de data de 25 decembrie.
Cei mai ieftini brazi naturali se găsesc la fermele de brazi, unde poți să mergi să îți alegi și să îți tai singur bradul. Anul trecut un brad natural costa între 100 și 300 de lei.Citește și: Cele mai frumoase cabane din România: Peisaje de vis
De ce să alegem un brad natural pentru Crăciun 2023?
Bradul natural este unic prin forma și textura crenguțelor sale și reprezintă o alegere foarte bună pentru cei care vor să se bucure de mirosul specific de rășină și prospețimea pe care le emană în locuință.
Cei mai mulți români aleg să achiziționeze brazi naturali de la fermele de brad, așa că tăierea și împodobirea acestuia cu ocazia sărbătorilor de iarnă poate deveni una dintre cele mai frumoase amintiri ale oricărei familii.Unul dintre beneficiile bradului natural este faptul că acesta poate fi transformat în compost după ce este despobobit, așa că acesta nu va sfârși abandomat prin diferite locuri. Cei care decid să facă acest lucru vor contribui la reducerea deșeurilor, precum și la imbunătățirea calității solului.
Citește și: Destinații exotice pentru Revelion 2024: Unde poți face plajă în plină iarnă?
Când se împodopește bradul de Crăciun?
Împodobirea bradului de Crăciun este una dintre cele mai frumoase tradiții care s-au păstrat de-a lungul timpului în preajma sărbătorilor de iarnă. Românii aleg să împodobească bradul în funcție de timpul liber sau evenimentele care au loc până la Crăciun, însă tradiția spune că cel mai bine este să împodobim bradul în Ajunul Crăciunului, pe data de 24 decembrie.
Natural sau nu, bradul de Crăciun nu lipsește din casele românilor, care aleg să îl împodobească folosind diverse globulețe și ornamente. Decorațiunile de Crăciun așezate în brad reprezintă cunoaștere și bogăție, astfel că românii le aleg de fiecare dată pe cele mai frumoase. Aceștia își decorează chiar și casele în perioada sărbătorilor, așa că steluțele, fulgii de zăpadă, braduții, decorațiunile cu Nașterea Domnului sau Moș Crăciun și instatalațiile luminoase sunt la mare căutare în magazine.
Bradul de Crăciun poate fi păstrat până la data de 7 ianuarie, când este prăznuit Sfântul Ioan Botezătorul, deoarece se crede că acestă zi marchează sfârșitul sărbătorilor de iarnă. Cu toate acestea, există și zone ale țării în care tradiția spune că bradul ar trebui să fie despodobit înainte de Bobotează, pe data de 6 ianuarie.